– Som om United ikke har gått videre fra tidligere problemer

Det ble et surt tap for ligaleder Arsenal søndag da Eddie Nketiah scoret vinnermålet like før slutt.

United måtte som kjent klare seg uten nøkkelspiller Casemiro som var ute med karantene, samt spillere som Anthony Martial og Diogo Dalot som skadefrie trolig ville vært å se i startoppstillingen.

Keane: – Det mangler fortsatt mye

I Sky Sports-studio etter Arsenal-kampen var Roy Keane kritisk til Uniteds bredde i stallen, og begynte å stille spørsmål rundt om laget faktisk har kommet noen steg videre på dette området sammenlignet med tidligere år.

– United har hatt fremgang, men når alt kommer til alt, så ser jeg at Shaw fortsatt er venstreback – det er noen spørsmål rundt ham. Wan-Bissaka, Fred, McTominay – det er som om Manchester United ikke har gått videre fra tidligere problemer.

– Jeg skylder ikke på dem da det var en tøff kamp, gi kreditt til Arsenal. Det var en realitetssjekk. De manglet noen spillere i dag, men et lag som United burde være i stand til å takle det.

– Når det ble tøft underveis, ser man på benken, og det var ikke veldig bra. Med tanke på alle pengene United har brukt, så mangler det fortsatt mye.

Arsenal FC v Manchester United - Premier League
PEKES UT: Roy Keane setter spørsmålstegn rundt både Casemiro-erstatter Scott McTominay, samt Luke Shaw som har vist lovende tendenser som både midtstopper og venstreback den siste tiden.

Keane får også støtte av Gary Neville.

– Vi ser fortsatt at mange av de samme spillerne – selv om United har brukt en formue – så har United-fans, eksperter og trenere sagt at de ikke var gode nok tidligere heller. Men fortsatt spiller de.

– Ten Hag får maks ut av dem, men de gjør feil i de store øyeblikkene. Det handler ikke om treneren, han gjør så godt han kan med dem.

Se høydepunktene fra kampen her:

– En vei å gå med tanke på ligatitler

Med tapet for Arsenal må nok United nå sikte seg inn mot en topp fire-plassering i ligaen denne sesongen, i tillegg til at de fortsatt er med i ligacupen, FA-cupen og Europa League.

Dersom United skal gå til topps i ligaen i løpet av de kommende årene, mener Keane uansett at det er et stykke frem til toppen.

– Jeg tenker de er favoritter til topp 4, kanskje kan vinne en cup, men med tanke på å vinne ligatitler er det en vei å gå.

– Manglene var måten de forsvarte seg på. Vi har sett det fra de samme spillerne gjennom årene. De to resultatene de siste dagene har virkelig slått dem tilbake.