Solskjærs første nederlag

OPPDATERT 3/10. David Gray (bildet) så ut til å ha sikret United 1-1 da han utliknet ni minutter før slutt mot Wigan, men så slo gjestene tilbake i siste spilleminutt, og høstens første nederlag var et faktum.

På en ellers frustrerende kveld i Northwich var der imidlertid også ting å glede seg over – som at Manucho fikk vist frem litt av hva han kan. Dessverre ble det ingen nettkjenning på den angolanske spissen, men i sin første start for rødtrøyene vartet han opp med imponerende luftstyrke, god ballkontroll og en flott pasningsfot. Han var heller ikke langt unna scoring da han med 20 minutter igjen på kampuret skar inn fra høyreflanken, lurte av to forsvarsspillere og banket ballen mot mål. Wigan-keeper Neil Posletwaithe var imidlertid med på notene og fikk slått unna.

Aluminium i veien

I en frisk kampinnledning presterte begge lag innen et kvarters spill å treffe aluminiumsrammen bak hver sin keeper. Førstemann ut var Sam Hewson, som vrikket og vred seg inn i Wigan-feltet og avsluttet ved å kae ballen mot mål. Den lille midtbanespilleren fikk god treff, men måtte se ballen smelle i tverrliggeren via en gjesteforsvarer.

Fem minutter senere var det Wigans tur, da polske Tomasz Kupisz traff innsiden av stolpen fra bortimot 30 meter. Den samme Kuspisz var senere i omgangen frempå med et overraskende skudd i nettveggen, før hans lagkamerat Craig Mahon fremtvang en god redning av United-keeper Gary Woods.

På den andre siden av banen var Magnus Eikrem frempå med en avslutning som ble blokkert av Wigan-keeperen, og dermed ebbet førsteomgangen ut blottet for scoringer.

Ledermål og utlikning

Det tok imidlertid bare fem minutter av andre omgang før Gary Woods måtte kapitulere. Kupisz var igjen sentral, da han stormet oppover venstreflanken og fant Matty Hampson med innlegget. Derfra ble ballen satt kaldt og rolig i nettmaskene, og gjestene var i ledelsen. Der skulle de forbli den neste halvtimen.

Baklengsmålet syntes å påvirke United på negativ måte. Selv de enkleste pasninger gikk i hytt og pine, og det skulle ta et helt kvarter før det igjen ble skapt noe som med litt hell kunne ha resultert i tellende resultat.

Darron Gibson sendte da avgårde et langskudd som Wigan-keeperen måtte slippe. En våken David Gray prøvde å få gjort noe med returen, men fikk en arm i ryggen og gikk i bakken. Det kunne fort ha blitt straffespark, men dommeren vurderte det nok som at den 20 år gamle skotten overspilte, og vinket spillet videre.

Men Gray skulle få sin revansje da Darron Gibson skrudde et frispark inn fra høyre etter 81 minutter. "Greyhound" var påpasselig frempå med pannebrasken, og ballen snek seg inn mellom beina på Wigan-keeperen. Dermed sto det 1-1, og minst ett poeng syntes sikret.

Avgjørelsen faller

Heretter presset United på for et vinnermål, og idet det kun gjensto to små minutter, kom innbytter Cameron Stewart bare centimetere fra å lykkes. Han banket ballen opp i undersiden av tverrliggeren og bort i den ene stolpen, før Wigan fikk kontroll og kontret. De maktet da altså å finne åpningen da Craig Mahon sendte ballen i mål fra kanten av 16-meteren. Det var litt av en kalddusj for Ole Gunnar Solskjærs elever. Etter å ha gått ubeseiret gjennom ti kamper siden "20LEgend" tok over sjefsjobben i sommer, kom altså nederlaget i den ellevte.

Etter 0-0 mot Blackburn-reservene i ligaåpningen for 14 dager siden, har de unge rødtrøyene dermed fått en trang start på sesongen.

Uniteds beste: Allerede nevnte Manucho, men også innbytter Cameron Stewart etterlot et godt inntrykk fra sin høyrekantposisjon.

Manchester U 1 (0) – Wigan 2 (0)

50. min.: 0-1 Hampson 81. min.: 1-1 Gray 90. min.: 1-2 Mahon

United: Gary Woods; David Gray, James Chester (Jimmy Derbyshire, 46.), Corry Evans, Richard Eckersley; Magnus Eikrem (Cameron Stewart, 50.), Darron Gibson, Sam Hewson (Antonio Bryan, 84.), Tom Cleverley; Manucho, Federico Macheda.

Uben.innb.: 13. Conor Devlin, 16. Oliver Gill

Solskjær: – Tøff lekse

"I kamper som dette, hvor laget skaper sjanser og spiller så bra, da må man også utnytte mulighetene som byr seg," sa reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær etter å ha sett tre poeng forsvinne ut i Northwich-kvelden.

"Det er lærdommen spillerne må ta til seg – at kamper må avgjøres så snart man kan.

"Etter baklengsmålet føler jeg at våre gutter endret innfallsvinkelen sin. De forsøkte seg på ting de ikke skulle, og spilte ikke slik vi ønsker å gjøre det. Men det er en lærekurve, og dersom vi bare tar lærdom av dette, er det en del av utviklingsprosessen.

United utliknet altså Wigans ledelse idet det kun gjensto ni minutter av oppgjøret på Marston's Arena, og ville utvilsomt ha fått med seg det ene poenget – dersom de hadde ønsket det. Istedet jaget laget et seiersmål, og måtte betale for offensiven med en ordentlig kalddusj i sluttminuttet. Solskjær går imidlertid ikke på noen måte med på at nederlaget skyldtes en taktisk bommert:

"Nei, det er jo slik vi spiller – vi ønsket å vinne kampen heller enn å nøye oss med uavgjort. Så kontret de og scoret et flott mål. Slik er det. Det var mye skuffelse der inne (i garderoben), men de løfter seg i tide til neste kamp. Det er de nødt til.

"Den eneste måten å svare på er å spille godt i neste kamp. Vi utvikler spillere her, så de må bare lære av denne erfaringen. Heldigvis møter vi Bolton allerede i neste uke (onsdag 8. oktober)," avsluttet en meget fattet Ole Gunnar Solskjær.

Kilde: ManUtd.com og United Youth