Solskjærs første «ordre» var avgjørende for Bruno: – Han har vært viktig for meg helt fra starten

Helt siden dag én har Ole Gunnar Solskjær vært en viktig støttespiller for Bruno Fernandes i Manchester. Det fortalte portugiseren i et direktesendt intervju på radiokanalen talkSport.

Under nordmannens ledelse har Fernandes scoret 35 mål og registrert 23 målgivende pasninger. Til sammen 58 målpoeng på 68 kamper. I tillegg har han vært tredjesist på 15 øvrige scoringer.

– Solskjær er viktig for meg og alle de andre spillerne fordi han er treneren vår. Han hjelper oss hele veien, og vi er nødt til å følge reglene hans, sa en lattermild Fernandes på direkten på talkSport-showet til Jim White og Simon Jordan.

Fernandes fortalte at Solskjær etter overgangen i fjor sa til ham at han skulle gjøre akkurat det han hadde gjort med stor suksess i Sporting CP.

– Han har vært viktig for meg helt fra starten fordi han sa til meg at jeg ikke skulle være redd for å uttrykke meg selv på banen og gjøre det jeg gjorde i Sporting. Det er veldig viktig for en spiller at han har trenerens tillit.

Manchester United Training Session
GOD MATCH: Bruno Fernandes, Ole Gunnar Solskjær og Juan Mata på Carrington tirsdag.

Debuten det største øyeblikket

Skåret i gleden er pandemien som har hindret United-fansen i å se den portugisiske «magnifico» i aksjon på Old Trafford.

Fire hjemmekamper mot Wolverhampton, Watford, Club Brugge og Manchester City ble det for Fernandes før England stengte ned i mars for ett år siden.

Portugiseren fortalte at debuten mot Wolverhampton er hans største øyeblikk i United-trøya så langt.

– Det å få se fansen og høre at de sang om meg – det ga meg stor selvtillit. Jeg hadde bare tre kamper eller noe (fire journ. anm.) med fansen på Old Trafford. Vi savner dem alle sammen.

DEBUTEN: Fernandes i aksjon mot Wolves i 2020.

Mellomtittel

Torsdag kan Fernandes og lagkameratene ta et nytt skritt nærmere Europa League-trofeet når United møter Granada i Spania.

Fernandes var imidlertid ikke enig i at andreplass i Premier League og seier i Europa League-finalen er godt nok for Manchester United.

– Ett trofé er ikke nok for denne klubben. Det er fint å vinne noe, men samtidig spiller det ingen rolle hvor mange trofeer du vinner – alt handler om hvordan laget utvikler seg. Vi må utvikle oss videre og bli bedre selv om vi skulle vinne Europa League, sa Fernandes.

– Vi vil selvfølgelig vinne alle turneringer vi er med i, men vi er ikke på det nivået denne sesongen. Vi har tapt for mange kamper vi ikke skulle tapt. Jeg kan ikke huske sist vi tapte på bortebane i ligaen, men vi taper for mange kamper på hjemmebane. Men som jeg alltid sier, må vi ha troen helt til det er matematisk umulig å vinne ligatittelen.

Manchester United ligger 14 poeng bak Manchester City. United har åtte kamper igjen, City har sju.