Solskjær er årets Peer Gynt!

Ole Gunnar Solskjær får den prestisjetunge prisen for sin mangeårige innsats på fotballbanen og sitt samfunnsengasjement både nasjonalt og internasjonalt.

Årets Peer Gynt deles ut til personer eller institusjoner som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norge kjent i utlandet. Statuetten skal deles ut på Peer Gynt-stevnet i Vinstra i Nord-Gudbrandsdalen i slutten av juli, og Ole Gunnar Solskjær er den 39. i rekken som får denne prisen. Arkitektfirmaet Snøhetta stakk i fjor av med prisen som er basert på valg fra norske stortingsrepresentanter.

Marit Breivik – som er leder av nominasjonskomiteen – sier til Gudbrandsdalen Dagningen at Solskjær helt klart er en verdig og flott vinner. "Han bryr seg om mer enn den rent sportslige delen av livet. Han har en veldig tilhengerskare både nasjonalt og internasjonalt, både for sine idrettsprestasjoner, men også for den personen han er".

I begrunnelsen av valget heter det at Solskjærs sterke engasjement i Unicef, og den fantastiske rollemodellen han er for barn og unge, er viktige faktorer som gjør at nettopp han får prisen. Hans imponerende fotballkarriere på Old Trafford og heltestatus blant de røde i Manchester er nok også avgjørende for valget. Uniteds reservelagstrener melder seg med dette inn i en svært prestisjetung Peer Gynt-klubb med tidligere vinnere som Bjørn Dæhlie og Johan Olav Koss.