– Solskjær vurderer å hvile de beste i Europa League-avslutningen

Manchester Evening News hevder at United-treneren kan komme til å prioritere Premier League-starten over troféjakt i Tyskland.

Ole Gunnar Solskjær vurderer sterkt å la flere av de viktigste spillerne hvile når europaligaen skal ferdigspilles i august.

Det skriver Manchester Evening News.

Bekymret for spillerne

Slik avisen forstår det, er United-treneren bekymret over antallet minutter noen av hans beste spillere har lagt ned siden restarten i Premier League. Blant annet startet Harry Maguire og Bruno Fernandes alle de elleve kampene etter coronapausen.

Solskjær uttalte etter seieren mot Leicester at nevnte Fernandes er preget av det intense kampprogrammet.

– Man kunne kanskje se at Bruno var sliten. Det er naturlig, fordi han har spilt for mye.

VIKTIGE MENN: Bruno Fernandes og Harry Maguire har vært store for United siden restarten. Nå kan de bli hvilt i Europa League.

Nordmannen ser det som en mulighet å prioritere ligastarten 12. september fremfor troféjakt i Tyskland, til tross for at United, Wolves og Manchester City kan få utsatt seriestarten hvis det kommer langt i Europa.

Neste kamp i Europa League er allerede onsdag 5. august, når LASK Linz gjester Old Trafford. Ettersom United har en 5-0-ledelse fra første oppgjør, er det forventet at de røde djevlene stiller et reservepreget lag for å hvile de beste spillerne.

Nå kan det altså se ut som at dette kan være tilfellet også når turneringen skal avsluttes senere i august.

DEN GANG DA: Forrige Europa League-kamp mot LASK virker som et fjernt minne. Det ble Uniteds siste kamp på flere måneder.

Kan bli Solskjærs første trofé

Som følge av coronapandemien, har både Europa League og Champions League blitt omgjort til miniturneringer.

De gjenværende lagene møtes for å spille ferdig turneringene på nøytral grunn i land med forholdsvis lite smitte. Champions League spilles ferdig i Portugal, og Europa League i Tyskland.

De tradisjonelle dobelloppgjørene er også erstattet med enkeltoppgjør.

For Ole Gunnar Solskjær er dette en sjanse til å ta sitt første trofé som United-manager, etter at laget røk ut av FA-cupen.

FØRSTE GANG: United slo Ajax i europaligafinalen i Stockholm i 2017. Det var første og foreløpig siste gang laget vant turneringen.

Klubben har bare vunnet Europa League-pokalen en gang tidligere, i 2016/17-sesongen. Den gang var José Mourinho manager for laget.

Hadde ikke United klart en «topp fire»-plass i Premier League, kunne europaligaen blitt vesentlig viktigere, ettersom vinneren får plass i neste sesongs Champions League. Med en tredjeplass fra seriespill i sekken, vil ikke turneringen være annet enn en mulighet til å ta en pokal for Uniteds del.

Likevel vil nok Ole Gunnar Solskjær ha lyst til å sette sitt preg på troférommet på Old Trafford.