Solskjær vil kunne velge fra en skadefri tropp

Både Paul Pogba og Marcus Rashford vil være klare når sesongen gjennopptas. Ole Gunnar Solskjær bekrefter nemlig til Sky Sports at han vil kunne velge fra en skadefri tropp når det skal spilles kamper igjen.

Manchester United var i storform og hadde en rekke på 11 kamper uten tap da coronaviruset satte en stopper for all fotball i mars.

Nå forbereder spillerne seg på en retur til Premier League i juni, selv om det er langt fra sikkert at det vil skje.

– Gode spillere kan alltid spille sammen

Da fotballen tok en ufrivillig pause var både Paul Pogba og Marcus Rashford ute med skade. Om halvannen uke skal United-spillerne etter planen være tilbake på Carrington for å trene i mindre grupper og dermed starte oppkjøringen mot sesongavslutningen.

KLAR: Ole Gunnar Solskjær sier det vil være en solid boost å få Paul Pogba tilbake etter skadeproblemene tidligere denne sesongen.

Det er foreløpig usikkert når kampene igjen vil rulle og gå i Premier League, men når det skjer vil Ole Gunnar Solskjær ha en skadefri tropp å velge blant.

Det betyr at det ikke er utenkelig å se en midtbane med Paul Pogba og Bruno Fernandes. Snarere tvert imot.

– Gode spillere kan alltid spille sammen så det kan de definitivt. Det er et rungende ja fra meg. Bruno ga oss et umiddelbart løft da han kom til oss og det ga en «boost» til alle, både supportere, spillere og hele klubben. Å få Paul og Marcus tilbake også, vil være fantastisk, sier Solskjær til Sky Sports. 

United-manageren er imidlertid snar med å påpeke bredden og kvaliteten i stallen han nå råder over, særlig på midtbanen. 

– Vi har en spennende stall med Scott (McTominay), Fred, Nemanja (Matic). Det er mange kamper som venter og jeg er sikker på at vi finner gode kombinasjoner. Det er noe vi selvsagt har diskutert i trenerteamet og som vi ser frem til å jobbe med, sier Solskjær.

– Alle er tilbake i England

Ole Gunnar Solskjær bekrefter også at samtlige førstelagsspillere som hadde reist til sine respektive hjemland, nå er tilbake i England.

Enn så lenge har United vært restrektive med treninger på Carrington og først om halvannen uke vil spillerne returnere til treningsfeltet.

Solskjær forklarer at hensynes til spillernes sikkerhet har veid svært tungt hele veien. 

FORBEREDER RETUR: Michael Carrick, Kieran McKenna og Ole Gunnar Solskjær har fulgt opp spillerne under den krevende tiden. Snart kan trioen lede treningsøkter på Carrington igjen om alt går etter planen.

– I alle videomøtene vi har hatt har vi snakket om spillernes sikkerhet. Det er nøkkelen nå. Vi kommer ikke til å ta noen risiko. Doktoren vår har vært veldig streng. For å ta det neste steget, og å få godkjent de protokoller og attester som må til, må det være trygt for alle. Vi nærmer oss, men jeg tror ikke dette er det rette tidspunktet for å lette på restriksjonene om sosial distansering, sier Solskjær.

Flere Premier League-spillere har uttrykt engstelse for at fotballen skal starte opp før det er trygt, og Solskjær sier han ikke vil tvinge spillere som ikke føler seg klare til å spille.

– Du kan ikke bruke det mot dem. Om de ikke er mentalt klare vil vi ikke tvinge dem, sier han. 

Solskjær understreker imidlertid at spillerne hans har blitt jevnlig orientert om tingenes tilstand og at det åpenbart har bidratt til å dempe bekymringene.

– De har ikke gitt uttrykk for mange bekymringer, og vi stoler på ekspertene og medisinsk personell som kan fortelle oss om og når det er trygt å returnere igjen, sier han.