Solskjær: – Vi fortjente ikke tre poeng i dag

Michael Obafemi kriget inn 2-2 på overtid av overtiden. Dermed mistet Manchester United to verdifulle poeng på overtid. Nå ber Ole Gunnar Solskjær spillerne vise mental styrke i sesonginnspurten.

– Det er det verste tidspunktet å få en i trynet på, men vi må bare være sterke. Vi fortjente ikke tre poeng i dag. Southampton var fysisk sterke. De jaget oss gjennom hele kampen og vi fikk ikke rytmen i pasningsspillet vårt, sier Ole Gunnar Solskjær i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Fra 3. til 5. plass på overtid

Obafemis scoring i det 6. tilleggsminuttet sørget for at United ramlet fra 3. til 5. plass på tabellen. Fremdeles har Solskjærs menn skjebnen i egne hender, men nå kan den siste serierunden mot Leicester bli helt avgjørende.

Mot Southampton fikk Manchester United det tøft allerede fra avspark.

DEPPET: Anthony Martial, Scott McTominay og Harry Maguire depper etter at to poeng glapp på overtid.

Et høytpressende Southampton-lag gjorde oppgjøret på Old Trafford til en vanskelig kamp for United, men Anthony Martial var på hugget innledningsvis.

James Ward-Prowse mistet kontrollen på både egne bein og ballen og serverte en gavepakke til Uniteds franske spiss. Martial stormet alene mot Alex McCarthy, men Southampton-keeperen vartet opp med en solid redning.

I stedet var det gjestene som jublet først på Old Trafford like etter.

Pogba trodde han hadde all verdens tid, men mistet i stedet ballen til en hardtarbeidende Danny Ings. Ballen havnet deretter hos Nathan Redmond som igjen fant Stuart Armstrong med et presist innlegg. Armstrong gjorde det Martial ikke klarte noen minutter i forveien, nemlig å sette ballen i mål.

Ledelsen til gjestene var en kalddusj, men United kom etter hvert til hektene. Først fikk Marcus Rashford en scoring korrekt annullert for offside, men det skulle komme mer.

Perle fra Martial

Like etter fant Pogba Martial med et innlegg som franskmannen kriget videre til Rashford. Denne gangen kunne verken assistentdommeren eller McCarthy stanse unggutten og utligningen var et faktum.

DRØMMETREFF: Bruno Fernandes gratulerer Anthony Martial med en drømmescoring til 2-1. Dessverre holdt det ikke helt inn…

Bare minutter senere viste Pogba og Fernandes solid kombinasjonsspill. Ved hjelp av to smarte pasninger spilte duoen av to ledd i gjestenes lag og Fernandes sendte Martial avgårde mot mål. Fra skrått hold skar franskmannen innover i banen og banket ballen i nettmaskene.

Rashford hadde en eventyrlig mulighet til å økte til 3-1 for United, men avslutningen, etter strålende kombinasjonsspill med Martial, gikk utenfor.

Mot slutten overtok Southampton mer og mer av spillet og United virket regelrett slitne da gjestene utlignet på overtid.

– Trøtte spillere var ikke problemet

Ole Gunnar Solskjær valgte å ta ut både Paul Pogba og Bruno Fernandes. I tillegg måtte Luke Shaw gå av banen etter det som så ut som et solid overtråkk, mens Shaws erstatter Brandon Williams fikk et kutt i hodet og måtte forlate banen.

Solskjær tror ikke slitne spillere var årsaken til at United mistet seieren. 

– Nei jeg tror ikke det er forklaringen. Dette er slikt som skjer i fotball. Vi kan ikke synes synd på oss selv. Vi må se frem mot torsdagen. Det er slik det er i fotball. Vi forsvarte oss bra frem til corneren, men det er alltid surt å tape poeng på slutten. Anthony var fantastisk i dag, og vi har vært i veldig bra slag i det siste, sier Solskjær til MUTV.

Solskjær vet ikke hvordan tilstanden for Brandon Williams er.

– Jeg har ikke snakket med ham eller med legene så jeg vet ikke, sier Solskjær.