Solskjær om Rashford: – Som om han spilte på lekeplassen med kompisene sine

Solskjær og McTominay ble imponerte av det Marcus Rashford viste mot Spurs – og kom Rashford med et lite stikk til Mourinho etterpå…?

The Marcus Rashford Show kalte The Guardian det (les avisrunden her), og det var ikke rart at han havnet i fokus etter Uniteds seier mot Tottenham.

Rashford terroriserte tidvis Spurs, og kunne fort endt kampen med et hat-trick eller mer.

Ole Gunnar Solskjær ga på pressekonferansen tydelig uttrykk for at han likte det han så fra venstrekanten sin.

– Gutten er 22, og i dag spilte han som om han spilte i bakgården, i hagen eller på lekeplassen med kompisene sine – han bare koste seg.

– Vi forventer mye fra ham, for han har vist det så mange ganger [hva han har inne]. Vi ønsker at de skal kose seg, vi vil at de skal gå ut på banen, prøve å gå forbi spillere uten frykt for å miste ballen. Det er det jeg elsker å se, og det er det Stretford End elsker å se. Manchester United-fans elsker å se vinger eller spisser som spiller med mot.

LES OGSÅ: Spillerbørsen: – Viste Mourinho hvilken spiller han har blitt
LES OGSÅ: Marcus Rashford: – Dette er det hardeste vi har jobbet denne sesongen

STRÅLTE MOT SPURS: Marcus Rashford.

En prestasjon i toppklasse

Solskjær liker hvordan Rashford får ting til å skje.

– Du kan definere spillere ut fra om du venter på at ting skal skje, eller om du forventer at ting skal skje, eller om du får ting til å skje. Og han fikk ting til å skje, ved hjelp av sine bevegelser, sine valg, ved å være direkte og positiv, og det er godt å se. Han kan gå både innover og utover, og jeg er veldig fornøyd med hvordan han modnes.

– Han spiller så mange kamper også, så en kan ikke forvente at han skal løpe som dette hver eneste gang. Jeg vet at fansen vil ønske at han gjør det, og vi ville også gjort det, men det er helt naturlig at han noen ganger ikke kan holde dette nivået, for dette var en prestasjon i toppklasse.

– Det er en god ting akkurat nå at han er så ung, for da blir han klar til lørdag! Alle unggutta blir klare fort, og det er en god ting når City har 24 timer ekstra. Tottenham hadde 24 timer ekstra i dag også, så jeg er glad for at jeg har et ungt lag og ikke et gammelt lag. Så vi kommer til å være klare for lørdagen, smilte Solskjær.

GODT FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær.

Lagkamerat Scott McTominay, også han veldig god mot Tottenham, hadde også ros på lager til lagkameraten.

– Han er umulig [å spille mot] noen ganger når du ser noe av det han gjør. Det er et frisk pust å se en spiller som er en unggutt fra Manchester som kommer opp og gjør de tingene han gjør.

– Han er en nytelse å se på.

LES OGSÅ: Solskjær om McTominay: – En gutt som gjør absolutt alt riktig hver eneste dag

GOD LAGKAMERAT Å HA: Marcus Rashford.

Et stikk til Mourinho?

Marcus Rashford virker å ha et langt bedre forhold til Ole Gunnar Solskjær enn han hadde til José Mourinho, hvor det ofte var spekulasjoner om at relasjonen ikke var all verden.

Rashford var også en av spillerne som ble offer for Mourinhos offentlige skittentøyvask.

– Nå vet dere hvorfor jeg alltid bruker Lukaku, sa blant annet portugiseren etter et tap mot Brighton (en kamp hvor Rashford spilte på topp).

Etter kampen kom Rashford med en Twitter-melding som flere journalister ser ut til å ha tolket som et lite stikk til José Mourinho, med Rashfords referanse til «skeptikere».

Det er ikke en utenkelig teori, og samtidig styrkes kanskje teorien av bildet Rashfords bror la ut på Instagram – et bilde av en tydelig frustrert Mourinho etter en Rashford-bom mot Young Boys for litt over ett år siden.

Stikk eller ikke: Marcus Rashford ødela i alle fall Mourinhos-retur for portugiseren, og Spurs-manageren kunne etterpå fortelle at han hadde advart spillerne sine mot Rashford.