Solskjær om Europa-statistikk: – Litt hell og marginer

MANCHESTER: Bare Paris Saint-Germain har holdt nullen flere ganger enn Manchester United denne sesongen. Ole Gunnar Solskjær gir sitt eget trenerteam store deler av æren for den positive trenden.

Tidligere denne uken skrev united.no at snittet har blitt redusert fra 1,34 baklengsmål per kamp i forrige sesong til 0,88 i alle turneringer.

I Europas fem største ligaer har PSG flest «clean sheets» med 22, mens Manchester United og Liverpool har 17.

På onsdagens pressekonferanse spurte united.no Solskjær hvordan United-manageren forklarer forvandlingen.

– Det handler om det vi gjør på treningsfeltet og kvaliteten på spillerne våre. Og litt om hell og marginer, svarer Solskjær, som i sommer forsterket forsvaret med Harry Maguire og Aaron Wan-Bissaka til 130 millioner pund.

– Vi signerte Aaron og Harry for store summer, men de er verdt det fordi de danner et fundament vi kan bygge videre på.

– Vi er ikke fornøyde med å vinne 1-0. Vi skal være et lag som angriper, men det skal vi utvikle etter hvert.

– Defensivt har trenerteamet vært fantastisk på feltet. Måten de jobber med detaljer på er utrolig. Spillerne har jobbet hardt og taklet å veksle mellom tre og fire bak.

– Så det er mange faktorer, men først og fremst handler det om arbeidet som legges ned.

MERK: Liverpool har nå spilt 44 kamper, siden denne ble laget mandag før lagets kamp mot West Ham.

Solskjær legger ikke skjul på at januar og desember var tøffe måneder for en skadeskutt United-tropp. Nå er Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah de eneste forsvarsspillerne som ikke er tilgjengelige for førstelaget.

– Vi ser friskere og skarpere ut nå, sier Solskjær, som roste Luke Shaw spesielt.

– Han var ute i to måneder, og har gjort det veldig bra i en ny posisjon som midtstopper.

TETT FORSVAR: Victor Lindelöf og Aaron Wan-Bissaka har spilt mye denne sesongen.

Torsdag kveld kan Shaw og resten av United-forsvaret møte en tidligere Solskjær-kjenning på Old Trafford. Krepin Diatta var skadet i det første oppgjøret, men den tidligere Sarpsborg-spilleren er med til Manchester.

– Jeg så ham da han var 17-18 år i Sarpsborg. Han virker fri på banen og våger å prøve ting. Han har en fantastisk fart og balanse. Han minner litt om Sadio Mané og kan nok gi Luke en utfordring, sa Solskjær da han fikk spørsmål om Diatta av en belgisk journalist.

Club Brugge mangler imidlertid Emmanuel Dennis, som scoret i den første kampen, og kaptein Ruud Vormer. I tillegg er midtstopper Eder Alvarez Balanta suspendert.

TALENTFULL: Krepin Diatta, her i aksjon mot Marcelo og Real Madrid i Champions League.