Solskjær og Young hedrer Ferguson

To generasjoner serievinnere under Sir Alex Ferguson hyller den historiske skotten som ledet United-skuta i nesten 30 år.

Det er nok mange som allerede er fullt klar over det, men onsdag 6. november er det 33 år siden Sir Alex Ferguson fikk jobben som manager for Manchester United.

I den anledning har klubben spurt Ole Gunner Solskjær, som tidligere var elev under Ferguson, om legendens betydning for ham.

– Han har betydd så ekstremt mye for Manchester United som klubb, og det at han ønsket å signere meg var helt utrolig. Jeg fikk en femårskontrakt og beskjed om å bruke de første seks månedene på å bli vandt til den engelske fotballen. Heldigvis klarte jeg å endre meningen hans og levere fra start. 

– Han har betydd alt for meg. Jeg hadde ikke vært her om det ikke var for ham. Jeg har lært mye for ham, og han er en jeg har sett veldig opp til.

Ashley Young er en av få spillere som fortsatt er igjen i klubben som var en del av Fergusons siste tittelvinnende lag i 2012/13-sesongen. Han ble stilt det samme spørsmålet som Solskjær.

– Han hadde stor innflytelse på overgangen til Manchester United for min del. Jeg husker det førte møtet med ham, og jeg skal ikke lyve, jeg var nervøs.

– Jeg kaller ham fortsatt «the boss», jeg tror alle som er her gjør det, sier 34-åringen.

Se hele intervjuet i videoen under: 

Les også: Ferguson brukte 400 kamper på å nå en seiersprosent på 50