PÅ VEI MOT NOE STORT? Patrice EVra og Frankrike er kanskje det landet som har imponert mest spillemessig så langt i VM.

terning4
terning4
terning5
terning3

Verdt å merke seg: Karim Benzemas straffemiss var den første bommen i Frankrikes VM-historie, straffesparkkonkurranser ekskludert.

terning4

Selve kampen:

Frankrike hadde fått en pangstart på sitt VM med 3-0-seier i den første kampen mot Honduras, mens Sveits hadde slått Antonio Valencia og Ecuador med et sent vinnermål. Franskmennene var favoritter, men det var forventet at vanligvis gjerrige Sveits skulle gjøre det vanskelig for nabolandet. Slik gikk det imidlertid ikke. Frankrike regelrett høvlet over Sveits, og scoret to ganger i løpet av 12 sekunder i effektiv spilletid, i henholdsvis det 17. og 18. spilleminutt. Like før pause kontret Frankrike inn 3-0 ved Mathieu Valbuena , og kampen var i realiteten avgjort. I andre omgang forsøkte Sveits å pynte på resultatet, men i stedet var det Frankrike som fant veien til nettmaskene ved Karim Benzema og Moussa Sissoko. På tampen reduserte sveitserne to ganger. Først ved et direkte frispark fra Dzemaili, så ved en nydelig volleyscoring av Granit Xhaka. Tre minutter på overtid banket Benzema tilsynelatende inn 6-2 for Frankrike, men dommeren hadde blåst av kampen to sekunder tidligere, og spissen ble dermed snytt for sin fjerde scoring i mesterskapet. Et fyrverkeri av en fotballkamp endte med hockeysifre – for et VM det har vært så langt!