Ryktesaker, uke 23

Oppdater 18.40 Sir Alex skal vurdere å sende Nick Powell på utlån til Championship dersom han kommer til Old Trafford. Les ryktene her.

United.no samler ryktene i én sak – s kan dere som liker dem lett få oversikten, mens dere som klarer dere uten enkelt kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndagens rykter

18.40: Han er fortsatt ikke offisielt klar for klubben, men det ser ut til å kun være et spørsmål om tid for Nick Powell. Det kan imidlertid ta tid før han får sin debut – ifølge Vital Football ønsker nemlig Sir Alex å sende ut den unge spissen, som rykket opp til League One med Crewe denne sesongen, på utlån hos sønn Darren Ferguson og Peterborough.

13.40: Det er uvisst hvor lenge Sir Alex Ferguson blir. Den levende managerlegenden har passert 70 år, og mange har blitt aet til det som blir en av tidenes største utfordringer – å ta over etter skotten. Ifølge The People har imidlertid Fergie sett for seg Laurent Blanc som favoritt til å etterfølge seg selv i sjefsstolen på Old Trafford. Franskmannen spilte for United i to sesonger og er nå landslagssjef for Frankrike, som møter England mandag kveld.

Dette støttes av Daily Mail, men avisa påpeker at det finnes flere gode alternativer. I tillegg til Blanc mener de at Ryan Giggs og José Mourinho er favorittene til å bli Fergies arvtaker.

09.05: Det er ingen hemmelighet at Karim Benzema er en angrepsspiller som står høyt i kurs hos Sir Alex Ferguson. Nå har imidlertid franskmannen funnet seg til rette i Real Madrid, og sier at han ikke ønsker å forlate de spanske seriemesterne. – Ryktene om fremtiden min er vanlig – hver sommer er det akkurat det samme. Jeg vet Manchester United har forsøkt å signere meg de siste tre eller fire sesongene. Men jeg ønsker å oppnå mer med Real Madrid. Jeg har fått smaken på suksess etter å ha vunnet ligaen, men jeg vil ha mer, sier han ifølge Clubcall.com.

08.10: David Moyes har levd på et stramt budsjett i Everton, og verre kan det bli. Både United-aktuelle Leighton Baines og Marouane Fellaini kan være på vei bort fra Goodison Park i sommer – mot Moyes’ vilje. Skotten, som sees på som en av favorittene til å bli Sir Alex’ arvtaker, er ifølge Daily Mirror så lei av de økonomiske forholdene i Toffeees at han skal vurdere å gå av som manager dersom stjernespillerne forsvinner. Samtidig skriver tabloiden at Everton ønsker seg Stephen Ward, noe som kan tyde på at klubben er klare til å selge landslagsbacken.

Lørdagens rykter

18.55 Daily Mirror skriver at PSVs Kevin Strootman er i Uniteds søkelys. Interessen kommer hovedsaklig av usikkerhet rundt Darren Fletchers form, og United må ut med £14 millioner hvis det skal bli noe av overgangen.

13.25 Rotherham-manager Steve Evans bekrefter overfor MillerPlayer at han er interessert i å hente Uniteds Robbie Brady.

– Jeg har tatt en kikk på Brady og vil veldig gjerne hente ham. Han er en god spiller, som kommer til å spille på et høyt nivå i fremtiden, sier Evans.

09.25: Daily Mail er aktive lørdag morgen og hevder at United og Crewe har kommet til enighet om en avtale for Nick Powell. Crewe skal ha godtatt et bud på £4 millioner for 18-åringen som har herjet i League Two denne sesongen.

08.40 Ifølge Daily Mail har Paul Pogba sendt SMSer til sine United-kollegaer for å si hadet, mens han venter på at avtalen med Juventus skal bli offentliggjort. Pobga forventes å skrive under på en fireårskontrakt med Juventus første juli, når kontrakten hans med United går ut. Franskmannen vil få en ukeslønn på £20 000 i uka hos de regjerende Serie A-mesterne.

Fredagens rykter:

20.00 Under EMs åpningskamp mellom Polen og Hellas viste Robert Lewandowski hvorfor United har meldt sin interesse. Han scoret Polens mål i 1-1-kampen med et herlig hodestøt etter 17 minutter.

17.35: Universidad de Chile benekter ryktene om at et salg av Angelo Henriquez til United er gjennomført, skriver El Mercurio.

Stoke-manager Tony Pulis bekrefter overfor Setanta Sports at han er interessert i å signere Michael Owen. Spissen fikk ikke fornyet kontrakten med United i sommer, og kan gå gratis til klubben.

12.45: Slår Shinji Kagawas lagkamerat i Borussia Dortmund, polske Robert Lewandowski, følge med sin japanske kollega og inntar Old Trafford? Vel, Polens landslagssjef, Francizek Smuda, synes i hvert fall å mene det. Til Reuters sier han nemlig rett ut at: – Lewy drar til Manchester United. Stort klarere kan det vel ikke sies. Eller kanskje det kan…?

I litt mindre skala, men omtrent samtidig med Smudas Lewandowski-uttalelse, dukker det opp en melding om at Brighton er mer enn bare allminnelig interessert i å hente en landsmann av polakken, den klubbløse Tomasz Kuszczak, til sørkysten. 30-åringen fristes med en treårskontrakt.

08.10: Mens The Sun påstår at Luka Modric er på vei til Old Trafford (se under), skriver MailOnline at en annen allerede er signert og så godt som klar. Nå blir det om å gjøre å skaffe vedkommende arbeidstillatelse i England. Den det gjelder er den 18 år gamle chilenske angriperen Angelo Henriquez, en spiller som har befunnet seg på United-radaren i over et år. Han skal ha utmerket seg på Chiles aldersbestemte landslag og har allerede spilt ti førstelagskamper for hovedstadsklubben Club Universidad de Chile, et av landets ledende klubblag. Overgangssummen hevde å ligge på £3 millioner.

07.55: The Sun skriver i dag at United har tilbudt Tottenham £25 millioner for Luka Modric. Basert på antall opptredener og suksess, kan belølpet etter hvert stige til £30 millioner. Selv vil spilleren tjene £125.000 i uken, og blir dermed blant de høyest gasjerte på Old Trafford. Det skal være snakk om en fireårsavtale. Modric er for tiden opptatt med det kroatiske landslaget, men skal hele veien ha blitt holdt informert om utviklingen på klubbfronten. Han vil skrive under for United så snart han er tilbake fra EM-oppdrag, ifølge kilden.

Torsdagens rykter:

21.40: Den talentfulle 17-åringen Danzell Gravenberch har vært i Uniteds søkelys, men på sin offisielle Twitter-konto skriver Ajax at de har fornyet spissens kontrakt og dermed klart å riste av seg Uniteds interesse.

15.20: United kan trolig se langt etter Jordi Alba, i hvert fall om vi skal tro Sport. GiveMeFootball refererer til den spanske avisen når den hevder at den ettertraktede Valencia-backen isteden er på nippet til å skrive under for Barcelona. Alba befinner seg for tiden sammen med det spanske landslaget som forbereder seg til EM, men det forventes at han fullfører overgangen til Camp Nou en av de første dagene. Imens sitter Barcas sportsdirektør, den tidligere storkeeperen Andoni Zubizarreta, og Valencia-president Manuel Llorente, etter sigende i samtaler om detaljene i avtalen.

08.45: Ifølge The Mirror er Manchester United klare til å legge frem et bud på Tottenhams Luka Modric. I utgangspunktet antas londonerne å ville kreve £35-40 millioner for den lille kroaten, men et slikt krav er ikke United villig til å gå med på. Isteden satser klubben på å starte budrunden beskjedent. £22 millioner får holde, i hvert fall sånn til å begynne med. Da vil man i det minste få loddet stemningen på White Hart Lane, hvor man vet at det kan bli vanskelig å holde på sin midtbanestjerne. Det skyldes selvsagt først og fremst Modrics uttalte ønske om å få spille Champions League-fotball. Den Spurs-drømmen er som kjent knust for i år.

08.55: Samme kilde som over skriver også at United ikke er villig til å gå høyere enn £15 millioner for Evertons venstreback Leighton Baines. Everton krever visstnok £20 millioner, et beløp som ifølge United-ledelsen er altfor høyt, særlig med tanke på spillerens relativt høye alder (han fyller 28 i desember).

Onsdagens rykter:

16.30: Newcastles Yohan Cabaye leverte en strålende sesong i Newcastle-trøya, og den EM-klare midtbanespilleren har vekket interesse hos flere storklubber. Ifølge ryktene skal United være en av klubbene som følger 26-åringen tett, men Cabaye selv forteller at han ikke vet noe om dette.

– Det er noen rykter. Jeg følger litt med, men jeg har fire år igjen av kontrakten min med Newcastle. Foreløpig vet jeg ingenting. Det er dette agenter brukes til, sier Cabaye ifølge FourFourTwo.

15.30: United-assistent Mike Phelan er visstnok på lista over mulige managere til den ledige jobben i WBA. Det skriver Birmingham Mail. Konkurransen er først og fremst fra tyske Ralph Ragnick og Michael Appleton.

14.00: Ifølge goal.com har United foreslått å sende Ji-Sung Park, Rafael eller Fabio på ett års lån til Everton for å få kloa i Leighton Baines. Everton ønsker imidlertid to spillere på lån eller aller helst – en permanent erstatter – hvis Baines forsvinner.

12.50: Italienske Gazzetta dello Sport skriver ifølge Inside Futbol at Manchester United skal være villig til å betale 11 millioner Euro for Ajax´ 17-åring, Viktor Fischer. Unggutten har fortsatt ikke debutert for førstelaget til nederlenderne, men imponerte stort i den såkalte Nextgen-turneringen. Flere andre storklubber følger også med på unggutten som fyller 18 neste uke og som har kontrakt med Ajax til 2014.

11.00: Napoli skal også være interessert i Leighton Baines. Det skriver Daily Mail. Baines er sett på som en erstatter for Andrea Dossena, som er i samtaler med AC Milan. Prislappen på 20 millioner pund er imidlertid også i meste laget for dem. Tidligere er det blitt rapportert at også United har steilet da de hørte den prisen.

08.36: Rotherham skal være interessert i å hente United-talentet Robbie Brady, men får ham ikke gratis. Nå skal det riktignok sies at Rotherhams manager ikke har nevnt navnet, men han sa det var en spiller i en stor klubb som nylig scoret for landet sitt. Spilleren skal også være ung. Dermed mener The Star at det kan være snakk om Brady.

08.00: Førstemann er på plass, men ifølge Daily Mirror har Sir Alex ingen planer om å stoppe med det. Ifølge avisa jobbes det nemlig nå for også å kapre Tottenhams Luka Modric. Og selv om Valencia-back Jordi Alba ble koblet til United tirsdag, så er Sir Alex fortsatt ute etter Leighton Baines fra Everton. Intet nytt altså, men likevel greit å få med seg.

Tirsdagens rykter:

Har Uniteds påståtte interesse for Everton-backen Leighton Baines kjølnet? I alle fall dukker Valencias venstreback/venstre flankespiller Jordi Alba stadig oftere opp på ryktebørsen. Kanskje fordi han representerer det rimeligste av de to alternativene, eller kanskje fordi han tross alt er fire år yngre enn Baines? Caught Offside hevder i alle fall nå at Sir Alex planlegger å tilby Valencia et pengebeløp pluss Anderson i håp om å sikre seg den 23 år gamle spanjolen.

Ellers fortsetter rykteflommen rundt Paul Pogba. I går dukket meldingen opp om at han befinner seg i Torino for å gjennomføre den medisinske testen hos Juventus’ støtteapparat. I dag er det klart at angivelige sitater fra franskmannen er fabrikerte. The Sun henviser blant annet til «twitter-sitater fra Pogba». Problemet er bare det at Pogba ikke er registrert med twitter-konto.

Bebe, som ble gående korsbåndskadet gjennom mesteparten av sitt sesonglange utlån til Besiktas, avslører ifølge Record at han vil bli lånt ut igjen kommende sesong.

Mandagens rykter

Borussia Dortmunds Mats Hummels og Sao Paulos Lucas Moura har vært koblet til United med ujevne mellomrom, men nå virker det lite trolig at noen av dem kommer. Hummels har skrevet under på en ny langtidskontrakt med Dortmund, mens faren til den 19 år gamle brasilianske landslagsspilleren har møtt agenten og representanter for Real Madrid. Det bekreftes overfor goal.com. Dermed kan det nok bli vanskelig å også skulle få Moura. Samtidig skrives det nå i Italia at Juventus er i ferd med å sikre seg Udineses Kwadwo Asamoah for 12 millioner pund. Samtalene skal i gang denne uka, og da kan vi kanskje også stryke ham fra lista.

Ellers meldte Marca søndag at United nå visstnok er med i kampen om Valencias venstreback Jordi Alba igjen. Som katalaner har han vært sterkt koblet til Barcelona, men det ryktes at sistnevnte ønsker han på billigsalg. Det kan gi United en sjanse til å hente Alba, som er spansk landslagsspiller.

United kikker også fortsatt mot Mexico, og ifølge Pachuca-eier Jesus Martinez følger United med på to av spillerne hans – Marco Bueno og Hector Herrera.

– Det er ikke bare Liverpool (som er interessert i Bueno), Manchester United er interessert i Hector og Marco, sier han til Raza Deportiva.

Ellers er det også kommet frem at United-aktuelle Shinji Kagawa ikke har spilt 75 prosent av Japans landskamper de siste to årene. Dermed har han ikke innfridd kravet til arbeidstillatelse. Det kan bety at United må anke et første nei om tillatelse, og be om at Kagawa behandles som et «eksepsjonelt talent» – eller at de må vente til midten av juli med å gjennomføre overgangen – siden landskampene fra VM for to år siden da strykes – og Kagawa da vil oppfylle kravet om 75 prosent med A-landslagskamper.

Ifølge ikke alltid like troverdige ClickManchester har Paul Pogba reist til Torino for å gjennomføre den medisinske testen hos Juventus. Når den er gjennomført vil Juventus kunngjøre at midtbanespilleren har valgt å signere for dem, i stedet for å fornye kontrakten med United.

Eden Hazard kunngjorde forrige uke at han ville skrive under for Chelsea, og i dag ble overgangen offisielt gjennomført. Chelsea skriver på sine hjemmesider at klubbene er enige om overgangssummen og at den personlige kontrakten er skrevet under. Dermed er Hazard-sagaen, som har preget de siste ukene, endelig over.