Fantastiske sluttminutter resulterte i 4-1-seier

Det ble til slutt en overbevisende seier for United i bortekampen mot Newcastle.

Med tanke på de tøffe og viktige kampene United har i vente de neste ukene, var det nok viktig for Harry Maguire og kompani å få en god gjennomkjøring mot Newcastle på St. James’ Park.

Solskjær gjorde fem bytter på laget som tapte 6-1 mot Tottenham. Pogba, Matic, Bailly, Greenwood og Martial (suspendert) måtte vike for Lindelöf, McTominay, Fred, James og Mata.

Bortelaget fra Manchester kom til oppgjøret med én ligaseier og to ligatap i ryggen, og var nok også interesserte i å revansjere den tunge sesongstarten ved å slå et Newcastle som absolutt ikke hadde gjort seg bort de første kampene.

Tung start

Med det i bakhodet ønsket nok Ole Gunnar Solskjær seg en bedre start på kampen enn det han fikk. Allerede etter to minutter lå ballen i målet bak David de Gea.

Allan Saint-Maximin dro med seg ballen inn på Uniteds banehalvdel, før han sendte den til Jonjo Shelvey. Midtbanespilleren sendte den til svenske Emil Krafth, som la ballen inn i boksen.

Luke Shaw forsøkte å stoppe ballen, men sendte den i stedet forbi sin spanske sisteskanse, og dermed tok Newcastle ledelsen med under to minutter på klokka.

JUBLET FØRST: Newcastle kunne feire mål etter bare to minutter.

Deretter overtak United mye av spillet, og spilte seg flere ganger inn i hjemmelagets boks, uten at det ble nevneverdige farligheter ut av det.

Marcus Rashford spilte som spiss i fravær av Anthony Martial og Edinson Cavani. Engelskmannen forsøkte seg to ganger fra distanse, uten at skuddene skapte trøbbel for Karl Darlow.

Etter drøye 20 minutter kunne United-supporterne strekke armene i været for scoring, da Bruno Fernandes bøyde et skudd opp i lengste kryss, etter nydelig kombinasjonsspill med Juan Mata.

Dessverre viste videobildene at spanjolen var i offside, og dermed ble målet annullert.

Utskjelt Maguire utliknet

Fire minutter senere kunne United-fansen igjen strekke armene i været for scoring, og denne gangen kunne de også holde dem der.

En rask Mata-corner tok Newcastle på senga, slik at Harry Maguire kunne stige til værs og heade inn utlikningen.

Det var nok godt for kapteinen, etter en periode med mye kritikk.

STILLE JUBEL: United-spillerne med avmålt feiring etter Maguires 1-1-scoring.

Minutter senere kunne det likevel endt med ny Newcastle-ledelse, da Saint-Maximin fyrte av fra distanse. De Gea gjorde en god redning, men kolliderte samtidig i stolpen og ble liggende nede. Heldigvis kom burvokteren seg på beina igjen, og kunne fortsette kampen.

Senere var Marcus Rashford farlig frempå, da han fikk ballen etter en cornersituasjon. Dessverre klarte ikke spissen å lure ballen forbi Newcastle-blokka.

Samme mann fikk muligheten fra distanse igjen mot slutten av omgangen, uten at det ga tellende resultat. Også Daniel James forsøkte seg fra distanse før omgangen tok slutt, men heller ikke waliseren fikk ballen forbi Darlow.

Fernandes’ første straffebom

Etter pause var det Newcastle som først var farlig frempå ved Callum Wilson, etter et innlegg fra Saint-Maximin. Avslutningen hadde gått i mål, hadde det ikke vært for en ellevill refleksredning av David de Gea.

Slik kan vi gjerne bli vant med å se keeperen igjen.

Deretter var det Uniteds tur til å yppe seg. Marcus Rashford dro med seg ballen inn i boksen, før han ble stemplet på leggen av Jamaal Lewis. Det fikk videodommerne i Stockley Park med seg, og dermed fikk United straffespark.

Ellevemeterssparket var det (nærmest naturligvis) Bruno Fernandes som tok.

Dessverre klarte ikke portugiseren å overliste Darlow i Newcastle-buret, og dermed tegnet han seg for sin første straffebom i United-drakten.

BOM: Mot Newcastle gjorde Bruno Fernandes noe han bare hadde gjort to ganger tidligere i karrieren – bomme på straffe.

Harry Maguire fikk en god mulighet til å score sitt andre mål for dagen, men Shelvey reddet midtstopperens forsøk på streken.

Også hjemmelaget fikk en god mulighet da nevnte Shelvey skjøt fra distanse. De Gea sto parat.

Fantastiske sluttminutter

De påfølgende minuttene skjedde det i all hovedsak lite.

United forsøkte å dytte ballen inn i boksen, men uten at det ble noe særlig ut av det.

Det var før United i det 85. minuttet dro frem overgangsspill som hentet ut den beste læreboka.

Innbytter Donny van de Beek fant Mata sentralt i banen. Den spanske midtbanemaestroen fant Marcus Rashford som satte på turboen på vei inn i banen. Engelskmannen flikket ballen til Fernandes, som satte ballen så langt opp i krysset som overhodet mulig.

VIDUNDERMÅL: United demonstrerte angrepsspill til å få vann i munnen av før 2-1.

Spikeren i kista kom i kampens første tillagte minutt, da Marcus Rashford spilte ballen til Aaron Wan-Bissaka på vei inn i hjemmelagets boks. Høyrebacken klinket ballen opp i nettaket. Dermed satte han sitt aller første mål på seniornivå.

NUMBER WAN: Aaron Wan-Bissaka scoret karrierens første mål mot Newcastle.

Toppen av kransekaken kom på overtid av overtiden, da Marcus Rashford ble spilt gjennom av Bruno Fernandes. Alene med hjemmelagets keeper gjorde lynvingen ingen feil, satte inn 4-1, og rundet dermed av noen fantastiske sluttminutter, der United dominerte fullstendig.

4-1: Marcus Rashford fikk målet han fortjente i kampens siste minutt.