Snudde og vant!

Fire røde og fem scoringer: Ravel Morrison ble den store helten da United U18 sendte Liverpool U18 ut av FA Youth Cup.

Det så unektelig mørkt ut for Paul McGuinness’ gutter da Liverpool doblet ledelsen bare få minutter inn i den andre omgangen. Men United-akademiet snudde og vant etter knallsterk snuoperasjon på Anfield. Det sørget én Larnell Cole- og to Ravel Morrison-scoringer for.

At vertene gikk til pause med ledelse, var fortjent. For Liverpool gikk ut i hundre på Anfield, og etter 33 minutter fikk de hull på byllen da Morgan ble frispilt av Sterling. Angriperen var iskald alene med Johnstone.

Paul McGuinness’ gutter startet kampen på hælene, men holdt unna for det tidlige presset. Typisk var det derfor at scoringen kom først da United-akademiet var inne i en god periode.

Dramatisk åpning på andre omgang

Det var imidlertid lite å utsette på at det var vertene som gikk til pause med ledelse. Og ledelsen skulle bli doblet bare få minutter inn i den andre omgangen, da et innlegg fant Morgan, som enkelt kunne sette inn sitt andre for dagen.

Med 2-0-ledelse, tilsynelatende kontroll og kampuret tikkende mot timen spilt, så oppgaven svært vanskelig ut for Manchester United U18. Så tok kampen en dramatisk vending, med to røde kort på to minutter.

Først ble Manchester United U18 invitert inn igjen i kampen da et passivt Liverpool-forsvar lot Ryan Tunnicliffe fosse gjennom. Forsvareren Sama så ingen annen utvei enn å rive ned Uniteds midtbanemotor, og dommeren var ikke i tvil da han resolutt dro opp det røde kortet og pekte på straffemerket.

Så var det klart for enda mer dramatikk og en høyst merkelig situasjon. Pogba, Uniteds straffeeksekutør, trodde han hadde redusert for U18 da han ventet ut keeper og trillet ballen inn til redusering. Dommeren mente imidlertid at franskmannens straffespark var usportslig, og i stedet for å redusere, ble Pogba sendt av banen med sitt andre gule. Dermed var begge lag redusert til ti mann.

Senere skulle Sama og Pogba forøvrig få besøk av hver sin lagkamerat…

Redusering, utlikning og seiersmål!

Men scoring ble det likevel, for Larnell Cole tok ansvar og banket inn 2-1-reduseringen da straffen måtte tas på nytt. Og bare minutter senere skulle det bli ny jubel for Uniteds akademi-spillere. Igjen var Larnell Cole i begivenhetenes sentrum da hans gode forarbeid lot Ravel Morrison sette inn 2-2.

Og som om ikke det var nok – med fire minutter igjen på klokka skulle den endelige avgjørelsen falle. En United-corner ble stusset ut til Morrison, som smalt til med venstreslegga fra 16 meter. Forsøket på hel volley spratt inn i det lengste hjørnet, og dermed vant Manchester United U18 etter å ha ligget under 2-0.

I en sådan stund var det lett å glemme at begge lag avsluttet det knalltøffe cupoppgjøret med bare ni mann. Det skjedde etter at hjemmelagets Conor Coady og gjestenes Tyler Blackett røk i tottene på hverandre på overtid.

Samtlige røde djevler fortjener ros for måten de nektet å gi opp da det så som mørkest ut tidlig i 2. omgang. Likevel velger vi å trekke frem Ryan Tunnicliffe og Ravel Morrison, som begge leverte en glimrende kamp.

Seieren betyr at United U18 er klare for semifinale i FA Youth Cup på Liverpools bekostning! I neste runde venter dobbeltoppgjør mot Chelsea.

KAMPFAKTA

Liverpool U18 v Manchester United U18 2-3 (1-0)

33. min. 1-0 Morgan53. min. 2-0 Morgan59. min. 2-1 Cole (str)62. min. 2-2 Morrison86. min. 2-3 MorrisonRøde kort: 58. min. Sama LFC 59. min. Pogba, MU (2 gule) 90. min. Coady LFC 90. min. Blackett MUManchester United: Johnstone, M Keane, Blackett, Thorpe, Fornasier, Tunnicliffe, Cole, Pogba, Van Velzen (McGinty, 90.), Morrison, Lingard (Lawrence, 74.)Benken: Coll, Massacci, Barmby.Liverpool: Flanaghan, Sama, Wisdom, Smith, Suso (Ngoo, 88.), Coady, Roddan (McGiveron, 63.), Sterling, Adorjan, Morgan (Silva, 74.)Benken: Stephens, Mukendi