Ny «lockdown» – men fotballen fortsetter som før

Les også: Forrige uke notiser

Lørdag 31. oktober


Ny nedstengning – men fotballen fortsetter

De britiske myndighetene holdt lørdag kveld en pressekonferanse hvor det ble annonsert at det fra torsdag av er en ny fireukers «lockdown» i  England – men elitefotballen rammes ikke av det.

Ferguson med videohilsen til Van der Sar

Mer bursdagsstoff, og denne gangen for en bursdag som var for to dager siden.

Da hadde nemlig Edwin van der Sar en rund dag – han ble 50. Fredag kveld la nederlenderen ut bursdagshilsenen han fikk fra selveste Sir Alex Ferguson.

Tre United-bursdager

I dag har Marcus Rashford bursdag! Han fyller 23 år i dag. Vi gratulerer med dagen! Vi håper han feirer bursdagshelga på en god måte mot Arsenal.

Han er ikke alene om å ha bursdag i dag. United-legenden Denis Irwin fyller 55 år i dag, og danske Mads Timm (som fikk én kamp for United) fyller 36 år. Gratulerer med dagen til de også!

Fredag 30. oktober


Var det noen som sa «Hit the woah»?

Underholdning med både utfordringer, kamp-materiale, og videoer man aldri før har sett står på agendaen når United har slengt seg på TikTok-bølgen! De har allerede over 18,000 følgere, men spørsmålet er nå – følger du dem?

@manutd

Blink Challenge @brandonwilliams 👀⏱ #6blinktest #blinkchallenge #UnitedOnTikTok #MUFC #ManUtd #football soccer #fyp #foryou

♬ original sound – Manchester United

Brukeren har allerede noen videoer ute, og i fremtiden kan man se videoer fra herrelaget, kvinnelaget, samt akademi-lagene.

Beckham-familien lager serie med Netflix.

Har du alltid lurt hva som foregår utenfor rampelyset i familien Beckham?

Da bør du glede deg, for nå melder The Sun at det kommer en Netflix-serie om familien. Serien vil virkelig ta seerne med utenfor rampelyset, og man vil bli tatt med på jule- og bursdagsfeiringer, samt at man vil få et helt nytt syn på Beckham og forholdet til hans kone, Victoria. Deres fire barn vil også være en sentral del av serien.

– Et kamera-crew kommer til å følge han nå, for å kunne vise hvordan livet hans er nå, men det kommer også til å være gamle videoer som de har filmet, for å vise fra da barna var små, eller fra da David og Victoria møttes, for eksempel.

Torsdag 29. oktober


Van der Sar fyller år

Edwin van der Sar er 50 år i dag! Han ble nemlig født på denne dagen i 1970.

Aller best husket i United er han selvsagt for å ha vært en viktig del av laget som vant Champions League i 2008, og han fikk også æren av å bli helten ved å redde det avgjørende straffesparket.

Her kan dere lese vårt intervju med Edwin van der Sar, der vi blant annet snakket med nederlenderen om hva han tenkte underveis i straffesparkkonkurransen.

Klubben la ut en gratulasjonsmelding på Twitter, og fikk svar fra Rio Ferdinand:

Onsdag 28. oktober


Venter bare på grønt lys fra regjeringen

I en offisiell uttalelse fra klubben, kommer det frem at det eneste Manchester United venter på nå, er et grønt lys fra regjeringen om at stadioner i England kan åpnes igjen. Planen var at stadionene skulle åpnes for publikum igjen i oktober, men grunnet en ny bølge med smitte, ble dette utsatt.

– Vi har jobbet i cirka to måneder med retningslinjene fra regjeringen for å forsikre oss at vi gjør alle prosedyrer og målinger riktig. Da kan vi få inn cirka 23,500 på stadionen med riktig distanse mellom folk.

Williams uskyldig i videosak

Det siste døgnet har Brandon Williams fått kritikk, etter publiseringen av en video hvor det legges frem at han har kontaktet en 15 år gammel jente. Tirsdag kveld uttalte klubben seg om saken, og kunne informere om at videoen var laget med en falsk applikasjon.

– Brandon har bedt advokatene sine gjøre de grep de mener er nødvendige. Vi kommer ikke til å nøle med å ta grep mot de som videreformidler disse falske ryktene.

Tirsdag 27. oktober


Lucas Digne sin straff redusert

Lucas Digne pådro seg direkte rødt kort på tampen av kampen mot Southampton. Dermed var forsvarsspilleren i utgangspunktet suspendert til oppgjøret mot United 7. november, men FA har redusert straffen fra tre til én kamp. Dermed er franskmannen spilleklar til møte med United.

Mike Dean dømmer United – Arsenal

Smått legendariske Mike Dean er satt opp som dommer når United møter Arsenal søndag ettermiddag. Det blir hans første United-kamp denne sesongen, og det er verdt å merke seg at United vant begge de to forrige kampene med ham som pipeblåser i 2020. Det ble 5-2 mot Sheffield United i sommer og 2-0 mot City like før coronaen stanset fotballen.

West Ham-eier £25,000 til gratis skolemåltider

Det er ikke lenge siden den britiske regjeringen glatt sa nei til Marcus Rashford, og hans kamp for å bekjempe fattighet og sult blant barn. Nå har en av West Hams eiere, David Sullivan, donert £25,000 til saken, melder The Sun.

– Marcus Rashford har gjort en fantastisk jobb med å sette lys på dette, og lede veien for å håndtere denne viktige saken. Det har en innvirkning på så mange av de unge, både i de lokale samfunnene, og i hele landet.

– Trolig ingen BBC-pris til Rashford

Daily Mail har et større antall saker om prisen BBC Sports Personality of the year tirsdag, en pris Marcus Rashford har blitt nevnt som en av favorittene til å vinne. Nå viser det seg imidlertid at det skal ligge mest sportslige grunner i bunn for prisen, og dermed kan Rashford ende utenfor lista. Daily Mail har altså laget flere saker om akkurat det, blant annet denne og denne.

Mandag 26. oktober


Paul Pogba avviser at han takket nei til landslaget

The Sun hevdet at Paul Pogba truet med å slutte på det franske landslaget etter president Emmanuel Macron sine uttaleser om muslimsk terrorisme. The Sun skal ha fått informasjonen fra noen nyhetskilder fra midtøsten. Paul Pogba har selv tatt til Instagram for å avfeie ryktene, og sent mandag kveld fikk han også støtte fra offisielt United-hold.

– Denne historien er helt ubegrunnet. Paul er fullt og helt forpliktet og klar til å spille for landet sitt, sier en United-talsmann til manutd.com.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

So The Sun did it again… absolutely 100% unfounded news about me are going around, stating things I have never said or thought. I am appalled, angry, shocked and frustrated some “media” sources use me to make total fake headlines in the sensible subject of French current events and adding the French National Team to the pot. I am against any and all forms of terror and violence. Unfortunately, some press people don’t act responsibly when writing the news, abusing their press freedom, not verifying if what they write/reproduce is true, creating a gossip chain without caring it affects people’s lives and my life. I am taking legal action against the publishers and spreaders of these 100% Fake News. In a quick shout out to The Sun, who normally could not care less: some of you guys probably went to school and will remember how your teacher said to always check your sources, don’t write without making sure. But hey, seems you did it again and in a very serious topic this time, shame on you! #fakenews #AllezLesBleus @emmanuelmacron @equipedefrance

Et innlegg delt av Paul Labile Pogba (@paulpogba)