– Smerte, autoritet, disiplin

United.no har snakket med fotballskribent Iain Macintosh om ansettelsen av Louis van Gaal.

Mandag klokken 15 norsk tid ble nederlandske Louis van Gaal bekreftet som den nye sjefen på Old Trafford. I forbindelse med det, har United.no tatt en prat med den prisvinnende fotballskribenten og forfatteren Iain Macintosh, som blannet har vært å se på TV 2s Deadline Day-sendinger.

Mener du ansettelsen av Louis van Gaal var rett? Er han karakteren United manglet?

Absolutt. Van Gaal er en «arse-kicking» maskin og Carrington er det perfekte stedet å gjøre det på. Der finnes det spillere som har gjort en skam for seg selv denne sesongen og jeg blir veldig overrasket dersom han ikke umiddelbart ofrer noen – bare for å skremme andre. Han har vunnet ligaen med alle klubbene han har trent, så dersom grunnen for at spillerne ikke presterte under David Moyes var hans mangel på trofèer, har de ingen unnskyldninger denne gangen.

IAIN MACINTOSH: Forfatter av Football Manager Stole My Life.
IAIN MACINTOSH: Forfatter av Football Manager Stole My Life.

Hva vil han tilføre klubben?

Smerte. Autoritet. Disiplin. Alt som ikke har vært der de siste 12 månedene.

Fordeler og ulemper med ham?

Han har ikke alltid hatt en umiddelbar effekt i nye klubber, og oppholdet i Barcelona var helt krise. Det ville ikke vanligvis ha vært et problem, men med hans holdning til media, kan han få innflytelsesrike journalister mot seg før eller senere.

Tror du den nåværende United-stallen passer inn i hans velkjente 4-3-3-system?

Jeg kan ikke se hvorfor ikke. Jeg tror de kan gjøre så å si hva som helst, unntatt å danne en bakre treer, som krever adskillig mer trening. Det interessante blir å se hvem som sitter på midten fremst, og hvem som sitter på benken. Wayne Rooney, jeg stirrer mot deg.

Hvilke spillere bør han hente?

En midtstopper, en venstreback, en defensiv midtbane og en offensiv midtbane. Så, null press.

Vi har sett Louis van Gaal omskolere spillere før. Kommer vi til å se ham gjøre noe lignende i United? Rooney, Kagawa, Mata? Kommer de til å få en ny rolle på midtbanen?

Kanskje, men først må de vise at de er villige til å lære. Det er mange store personligheter i den garderoben og de har brukt et år på å mislike den forrige manageren. Omskolering krever mye tillit fra manageren, og Louis van Gaal må skaffe seg den tilliten med en gang.

Hva tror du han vil oppnå i sin første sesong på Old Trafford? Vil han gå «all in» for ligatittelen eller vil han være fornøyd med å kvalifisere til Champions League?

Det er ingen grunn til at United – med forsterkninger – ikke kan kjempe om ligatittelen nå med en gang. Med skadefrie nøkkelspillere, mer målrettet og fokuserte, bør de være mer en kabale for suksess. Husk at Van Persie var en enorm faktor for at United stakk av med ligagullet i 2013. Dersom de får ham i gang igjen, har den en sjanse. Når det er sagt, er en topp fire-plassering det eneste som gjelder. Nok en sesong utenfor Champions League ville vært totalt katastrofe.

NÅ BEGYNNER JOBBEN: Louis van Gaal og Robin van Persie har et nært forhold allerede. Trolig blir det enda tettere i United.
NÅ BEGYNNER JOBBEN: Louis van Gaal og Robin van Persie har et nært forhold allerede. Trolig blir det enda tettere i United.