Kommentar fra ansvarlig redaktør Dag Langerød.

Dette var ikke en 4-0-kamp.

– United hadde flaks.

– Forskjellen mellom lagene var ikke fire mål.

Det er setninger både United-fans og andre har brukt om årets United-lag. Først litt etter ligaåpningen mot West Ham. Så i mye større grad borte mot Swansea i kampen etter og nå igjen i helga, etter sluttspurten mot Everton.

Det er nesten som om det ligger en slags kritikk i det hele, at vi ikke er så gode. Eller at vi ikke er bra nok.

Men varer ikke en fotballkamp i 90 minutter?

Så er jeg helt enig i at vi i perioder mot Everton – og i andre perioder denne sesongen – ikke har vært fantastiske. Jeg skulle gjerne ønsket fotballfest i 90 minutter hver gang, men det er det ingen som klarer å levere.

Jeg mener at fokus, etter sesonginnledningen, må være styrken vi viser ved å være så gode på slutten. Ikke det at ikke alt går på skinner underveis.

For å ta en sammenlikning.

Forrige sesong spilte Europas og verdens beste lag (da), Real Madrid, 60 kamper.

I 16 av de 60 kampene sikret de seg seieren eller poeng i løpet av de siste ti minuttene.

Totalt scoret de 106 mål, hvorav 39 (i ordinær tid) ble scoret fra 80. minutt og ut.

Tenkte man da at det var et svakhetstegn? At Real Madrid ikke var så gode? Selvsagt ikke. Det var en styrke.

Akkurat som det var da Sir Alex Fergusons lag ofte klarte å presse inn det avgjørende målet på tampen.

Det var noe både de og motstanderne var klare over, slik at den mentale fordelen egentlig bare ble forsterket i Uniteds favør.

SCORET: Begge Paul Pogbas mål denne sesongen har kommet på tampen av kampene.

United har scoret 20 mål hittil denne sesongen, og halvparten har kommet fra det 80. minutt og ut.

19 av målene, alle unntatt målet mot Real Madrid, har kommet mot lag som egentlig har snørt sammen sekken, lag som har lagt seg med hele laget på egen banehalvdel og hatt et hovedfokus – å forsvare seg. Det gjaldt også bortekampene mot Swansea og Stoke.

Motstanderne har stort sett også hatt forsvarsfokus etter at United har tatt ledelsen, som vi har gjort i de fleste kamper denne sesongen.

Så har det tatt tid før vi har klart å bryte ned motstanderne, men nå har vi scoret mål på tampen i fem av de seks siste kampene. Da begynner det å nærme seg en følelse av at dette ikke er en tilfeldighet.

Vi hadde to store sjanser til å avgjøre på tampen også mot Stoke.

Kan det være at vi er bedre trent enn alle vi har møtt? At de er så mørnet gjennom første del av kampen at de til slutt slår sprekker? Det er for tidlig å konkludere, men vi har jo vært gode på slutten av alle kamper vi har spilt denne sesongen. Selv mot Real Madrid så var vår beste periode utover i 2. omgang.

Så jeg vil snu argumentet om at «vi ikke har vært gode» litt på hodet:

United er best (som vi har vært i alle kamper unntatt mot Real), motstanderen forsvarer seg likevel med nebb og klør, United tar ledelsen, motstanderen har fortsatt fokus på forsvar, men til slutt må de ta sjanser. Da har United straffet dem nådeløst.

Det er ingen svakhet i det. Det er kun en styrke, spesielt når det skjer igjen og igjen.

Som nevnt, fotball handler mye om mentalitet, og nå vet motstanderne våre at vi er ekstremt farlige hvis de gir oss tid og plass. Det betyr sannsynligvis at vi svært ofte denne sesongen ender i samme type kamper som vi har sett hittil i sesongen. At motstanderen ligger dypt på egen halvdel, organisert, med håp om å ta oss på noen kjappe overganger.

Så kan bare tiden vise om trenden med sene mål fortsetter.

MARTIAL: Scoret på tampen mot West Ham i ligaåpningen.

Samtidig er det noen som sier, se på City, de er bedre enn United (eller oss, hvis det sies av en United-fan), 5-0 mot Liverpool og 6-0 mot Watford.

Ja, det kan hende de er bedre enn oss, men når vi møter lag som Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal og City utover høsten så vil de sannsynligvis ikke legge seg bakpå.

Kan vi da kanskje få se et helt annet United-lag også i slike kamper? Et bedre United-lag, som gis den plassen som vi ellers ikke får? Det vet vi foreløpig ikke, men jeg utelukker det ikke.

Jose Mourinho virker i alle fall svært komfortabel med situasjonen, noe som ikke minsker min tro på at dette kan gå svært så bra denne sesongen.

De sterke sluttspurtene gjør heller ikke det.

Så langt er det bare enda et pluss for et United-lag som har tatt klare steg denne sesongen.