Slutt for Nike

OPPDATERT: Nike-samarbeidet er over etter sesongen, og sannsynligvis kommer Adidas til å ta over.

I slutten av mai dukket det opp meldinger om at Nike var i ferd med å gå lei av Uniteds pengekrav forbundet til en ny leverandøravtale. Mandag kveld så misnøyen ut til å ha ført til full krasj, og at selskapet hadde trukket seg fra videre forhandlinger. Overfor nyhetsbyrået Reuters uttalte en kilde tett på forhandlingene seg på en måte som vanskelig kunne tolkes annerledes enn at nok er nok.

Men tirsdag morgen meldte BBC-journalist Mike Keegan at han hadde mottatt en meddelelse fra Nike hvor det hevdes at samtaler om en ny avtale fortsatt pågår.

Men senere tirsdag har det kommet det som skal være en offisiell uttalelse fra Nike, blant annet gjengitt av Manchester Evening News, og det ser dermed ut som om årets drakt blir den siste med Nike på en stund.

– Manchester United er en stor klubb med lidenskaplige fans. Vi er stolte over å ha vært parnere med dem de siste 12 årene, og vi vil fortsette å sponse klubben til slutten av 2014/15-sesongen, heter det i uttalelsen.

– Ethvert partnerskap med en klubb eller forbund må være gjensidig fordelaktig for partene, og de vilkårene som var på bordet for en fornyelse av kontrakten representerte ikke god valuta for pengene for Nikes aksjonærer. Vi ser frem til en suksessfull siste sesong med klubben.

Adidas står klar

United har blitt forsynt med Nike-drakter helt siden 2002 i en avtale som utløper i 2015. Så sent som etter 2012/13-sesongen fikk klubben overført rundt £38 millioner fra det amerikanske selskapet, inkludert en andel av overskuddet fra et verdensomspennende effektsalg. Siden Nike nå ikke lenger vil være med videre vil det trolig føre til at fremtidige inntekter vil komme fra Nikes hardeste konkurrent på utstyrsmarkedet, tyske Adidas.

Ifølge mediarapporter er United ute etter å sikre seg en langtidsavtale som vil innbringe klubben minst £60 millioner per sesong. Daily Mails Adam Crafton har følgende å si om en eventuell Adidas-avtale: