Startet for første gang siden 5. november

OPPDATERT SAK OM DE UTLÅNTE: Dean Henderson og Sheffield United vant den svært viktige kampen på bortebane mot Leeds.

Her er vår oversikt over hvordan våre utlånte har gjort det denne helga.

Newport County 1-0 Cheltenham Town

Regan Poole spilte som vanlig hele kampen da Newport vant 1-0 hjemme mot Cheltenham fredag kveld.

Ut fra hva vi kan lese oss frem til i kamprapporter og på supporterforum, så var ikke Poole særlig synlig i denne kampen – men det er jo ingen krise for en midtstopper.

Newport skal ikke spilt spesielt bra, men etter denne seieren lever i alle fall håpet om play-off, selv om det blir veldig tøft.

Leeds United 0-1 Sheffield United

Dette er kampen vi har ventet på i toppen av nivå to – kampen som kunne ødelegge mye av opprykksdrømmen for Sheffield United, siden Leeds kunne fått luke til dem.

Det hjelper på at Sheffield United har Dean Henderson i mål – han holdt lørdag nemlig nullen for sjuende gang på rad. En utrolig imponerende rekke av den unge målvakten, og etter kampslutt ertet han også Leeds-fansen litt etter å ha blitt buet på.

I den andre enden av banen tabbet Leeds seg ut. Først da de forærte Sheffield United ballen, og Basham endte opp med å gi bortelaget ledelsen. Så ble det rødt kort på overtid etter mer slurv, da keeper Kiko Casilla måtte gå av banen.

Casilla har én A-landslagskamp for Spania, men tapte definitivt keeperduellen mot Dean Henderson. Nå er Sheffield United poenget fremfor Leeds, og ligger på opprykksplass (bare Norwich er foran).

Aberdeen 1-1 Livingston

Det ble et skuffende poengtap hjemme mot Livingston på Pittodrie, og andreplassen virket å være ganske langt unna akkurat nå.

James Wilson kom inn i det 88. minutt som et siste desperat forsøk på å ta alle tre poengene, men Wilson rakk ikke å utgjøre noen forskjell – han rakk derimot å miste ballen et par ganger.

Crewe Alexandra 6-1 Crawley

Matty Willocks Crawley gikk på et stygt bortetap på Gresty Road i Crewe.

Vår mann har vist lovende takter for Crawley, men ser ikke ut til å ha utmerket seg her.

Han ble byttet ut i det 71. minutt – da var stillingen 5-1.

Yeovil Town 0-2 Macclesfield Town

Dette var kampen Macclesfield rett og slett ikke hadde råd til å tape, og at det endte med seier betyr utrolig mye. Nå er det bare tre poeng opp til nettopp Yeovil som ligger rett over streken – med tap ville det vært ni poeng opp til den viktige 22. plassen.

Kieran O’Hara stod som vanlig i mål for Silkmen, og han holdt i alle fall nullen. Det ser i rapportene ut til at han i løpet av kampen hadde en feilberegning som ga Yeovil en sjanse, men at han også slo til med en spektakulær redning.

Fulham 1-2 Liverpool

Timothy Fosu-Mensah fikk sin første start siden november, og bare hans tredje opptreden i 2019.

Det ble dessverre et tap – han ble byttet ut rett før Fulham utlignet til 1-1.

Han får karakteren 5 for innsatsen av lokalavisa, som skriver at han virket noe uberegnelig i taklingene. Kanskje han var litt rusten?

Andre:

  • Axel Tuanzebe er fortsatt ute med skade for Aston Villa, men manager Dean Smith sa på fredagens pressekonferanse at han håper å ha lånesoldaten klar til etter landslagspausen. Tuanzebe var meget god før skaden, så vi får håpe at han i så fall ikke er altfor rusten før sluttspurten på denne sesongen – han har tross alt vært ute siden jul, så vi kan kanskje ikke forvente at han går rett inn på laget umiddelbart.
  • Cameron Borthwick-Jackson er fortsatt ute med skade, og han var ikke med på Scunthorpes tap i Portsmouth.
  • Været i England stoppet både Rochdale (Ethan Hamilton) og Oldham (Zak Dearnley).
  • Tom Sang (AFC Fylde) og Callum Whelan (Port Vale) var ikke med i kamptroppene til klubbene sine på lørdag.
  • Joel Castro Pereiras Kortrijk spiller søndag klokka 18.00. Pereira er ventet å være på benken.