United tok sesongens første hjemmeseier

United var store favoritter da de tok imot West Bromwich lørdag kveld, men veien til 1-0-seieren ble langt tøffere enn mange hadde sett for seg.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap var det førende laget i førsteomgang, men klarte ikke å omsette sjansene til mål. Anthony Martial hadde to kjempesjanser før hvilen.

Etter pause skulle det imidlertid smelle på Old Trafford. Først ble gjestene tildelt straffespark, men dommeren gjorde om på avgjørelsen etter å ha sett situasjonen på nytt.

United fikk også straffespark etter at Darnell Furlong hadde handset i egen boks. Bruno Fernandes bommet, men tidligere United-keeper Sam Johnstone var altfor tidlig ute fra streken og straffen måtte bli tatt på nytt. På forsøk nummer to var Fernandes sikker og sørget for at de tre poengene ble værende på Old Trafford.

Tafatt førsteomgang

Det tok bare to minutter før United skapte kampens første mulighet. Anthony Martial skaffet United et frispark ute til venstre og Juan Mata svingte inn. Der traff han førstnevnte, men en god redning fra tidligere United-keeper Sam Johnstone hindret en drømmestart.

Et kvarter ut i omgangen skulle Martial på ny få en kjempesjanse. Rashford spilte ballen på tvers av 16-meteren til Bruno Fernandes. Portugiseren la ballen til rette for Martial på sju meter, men upresset klarte ikke spissen å sette ballen i mål. Dårlig av Martial, men den redningen til Johnstone var verdensklasse.

BURDE SCORET: Anthony Martial.

Etter dette roet ting seg litt ned. United trillet ball, men var upresise. Bruno Fernandes var blant dem som ikke traff med pasningene.

Det er nesten som at portugiseren hørte på hva undertegnede skrev, for kort tid etterpå slo Fernandes en pasning selv Paul Scholes ville applaudert. Fernandes slo en herlig crosser til Juan Mata som hadde løpt seg fri inni feltet, men pasningen fra spanjolen i retning Martial ble avverget av Branislav Ivanovic. Litt mer presisjon der så kunne United fort tatt ledelsen.

Etter 42 minutter fikk gjestene sin første sjanse i kampen, og den kom på en dødball. Conor Gallagher slo inn en corner fra venstre og kaptein Kyle Bartley var først på den. Med bakhodet dalet ballen like over tverrliggeren. Usikkert om David de Gea egentlig hadde kontroll på den.

Det var det siste som skjedde av betydning i førsteomgang. United hadde ballen mye, men skapte ikke mye utenom sjansene til Martial. Rett og slett en ganske grå forestilling av Ole Gunnar Solskjærs mannskap før pause.

VAR-drama

Ett minutt etter pause skulle det bli VAR-drama. Conor Gallagher gikk i bakken etter å ha blitt taklet Bruno Fernandes. Dommeren dømte straffe, men avgjørelsen ble gjort om etter at han hadde sett på skjermen. Der var United heldige.

Rashford var på farten like etterpå og fyrte av fra 20-meter. Skuddet var godt plassert helt oppe i krysset, men Johnstone fikk et par fingertupper på den.

Sekunder senere fikk gjestene en enrom sjanse. Townsend plukket opp en ball på bakre stolpe og fyrte av. Kun en fantastisk beinparade av De Gea hindret en uventet ledelse til bortelaget.

MÅTTE TITTE: Men straffe ble ikke dømt.

United i ledelsen

United skulle også bli tildelt straffe. Juan Mata slo inn og traff hendene til Furlong. Straffen var det ikke noe å si på.

Bruno Fernandes stilte seg opp, men Johnstone reddet. Heldigvis var den tidligere United-keeperen altfor tidlig ute fra streken og straffesparket måtte tas på nytt. Fernandes lot seg ikke be to ganger, og var sikker på forsøk nummer to. Dermed var United i føringen etter 55 minutter.

SIKKER PÅ FORSØK NUMMER TO: Bruno Fernandes.

Det var med andre ord ti svært hektiske minutter i starten av andreomgangen!

Juan Mata ble erstattet av Edinson Cavani etter timen.

West Bromwich skapte en ny stor sjanse etter 65 minutter. Robinson skjærte seg innover fra venstrekanten og fyrte av. Ballen smalt knallhardt i tverrliggeren. De Gea var helt sjanseløs på det skuddet og United ble reddet av metallet.

Det svingte frem og tilbake i denne perioden av kampen. To minutter etter sjansen til Robinson var Fernandes på farten. United kom fire mot tre, og portugiseren valgte uselvisk å sentre ballen til Rashford. Han fikk god tid til å prikke ballen i hjørnet fra fem meter, men Johnstone reddet på utrolig vis. Den tidligere United-keeperen sto som en levende vegg i dette oppgjøret. 

Etter dette hadde Edinson Cavani et par halvmuligheter, men ingen var av den skumle sorten.

Kontrollert avslutning

Donny van de Beek og Scott McTominay erstattet henholdsvis Marcus Rashford og Fred drøye ti minutter før slutt. Sistnevnte kunne gå av banen med det smil etter å ha spilt nok en glimrende kamp.

United spilte med lav risiko resten av oppgjøret, men Martial skulle få en siste sjanse tre minutter før slutt. Cavani hoppet nydelig over ballen, men franskmannen sitt skudd ble blokkert i siste liten av en West Bromwich-forsvarer.

United dro til slutt i land seieren og klatret blant annet forbi Manchester City på tabellen. United ligger nå på niendeplass med 13 poeng på åtte kamper.

Lagoppstillinger:

Manchester United: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles; Fred, Matic; Mata, Fernandes, Rashford; Martial

Innbyttere: Henderson, Tuanzebe, Williams, James, McTominay, Van de Beek, Cavani

West Bromwich: Johnstone; Furlong, Ajayi, Ivanovic, Bartley, Townsend; Pereira, Sawyers, Gallagher; Diangana, Grant

Innbyttere: Button, O’Shea, Harper, Phillips, Krovinovic, Robson-Kanu, Robinson

Du kan se kampen på TV 2 Sport Premium (Norge), V Sport Premium (Sverige) og TV3 MAX (Danmark).

Her kan du følge kampen: