Slipper unna

Sir Alex vil neppe bli straffet for sine bemerkninger om at dommer Steve Bennett nøt øyeblikket da anledningen bød seg til å sende Cristiano Ronaldo av banen under onsdagens kamp mot Portsmouth.

Ronaldo ble straffet for det dommer Bennett oppfattet som en springskalle på Portsmouths innbytter Richard Hughes, og står nå foran tre kampers karantene etter sitt direkte røde kort.

Etter hendelsen sa Ferguson til media at Ronaldo hadde gått i Portsmouths «provokasjonsfelle», og at han av den grunn fortjente å bli utvist. Likevel lot ikke United-manageren dommer Bennett slippe helt unna. Tvert imot mente han at Bennett nærmest hadde ventet på en anledning til å kunne straffe Ronaldo – slik han gjorde det under Manchester-derbyet for halvannet år siden.

FA-representanter som allerede har studert dommerrapporten og sett videobilder fra hendelsen som førte til utvisningen, har også merket seg Fergusons uttalelser. En talsmann for forbundet sier likefullt at det er «usannsynlig» at saken vil bli tatt videre, bortsett fra at han (SAF) «kanskje vil bli tilskrevet og bedt om å forklare uttalelsene sine nærmere».

– Ubetydelig

I samme slengen har Portmouth-spilleren som angivelig fikk føle Ronaldos «springskalle», uttalt seg om episoden. Richard Hughes innrømmer at han knapt merket noe, men at det ikke var i hans tanker å forsøke å få sin motstander utvist.

«Av reaksjonen min kan man se at det ikke var tilfelle,» sier han. «Jeg følte riktignok noe på siden av hodet, mer enn at han bare lente seg mot meg. Hvorvidt det var Ronaldos hensikt vet jeg ikke, men dommeren sto like ved og fant ut at hendelsen krevde utvisning,» forklarer Hughes.

Kilde: MEN