garciamal250922

To spillere scoret sine første United-mål i solid borteseier

Manchester United-kvinnene startet sesongen med en 4-0-seier hjemme mot Reading, og søndag ettermiddag ble det en solid 2-0-borteseier mot West Ham.

Nysignering Lucía García scoret Uniteds første, før venstreback Hannah Blundell også scoret sitt første United-mål.

Begge målene kom her i andre omgang, etter at alle målene kom i førsteomgangen i serieåpningen.

Se også klipp av målene i liveoppdateringene nederst i artikkelen.

Chelsea vant 2-0 mot Manchester City, og dermed er City allerede seks poeng bak United i det som er ventet å bli kampen om den viktige tredjeplassen. United er enn så lenge også tre poeng foran gullfavoritt Chelsea, mens Chelseas hovedutfordrer Arsenal er foran United på målforskjell.

skinner250922
HADDE GRUNN TIL Å VÆRE FORNØYD: United-trener Marc Skinner.

Annullert scoring av Galton

Manchester United var det beste laget i førsteomgangen, men det ble raskt tydelig at West Ham per nå er en bedre motstander enn Reading, og de kom seg mer inn i kampen etter hvert, etter at United dominerte kraftig i starten.

Alessia Russo hadde Uniteds første store sjanse etter et Zelem-hjørnespark, men headingen hennes ble stoppet på streken.

Leah Galton var den eneste som fikk ballen i mål i førsteomgangen, da hun fikk ballen forbi West Ham-keeperen etter å ha blitt spilt flott gjennom, men dessverre vinket assistentdommeren for offside, og målet ble raskt annullert.

Etter fire United-mål i serieåpningen, stod det målløst til pause denne gangen.

García slår til

Heldigvis tok det ikke altfor lang tid før målene kom i andreomgangen.

Først var det nysigneringene som slo til: Maya Le Tissier viste frem pasningsfoten sin mot Reading (selv om målene stjal oppmerksomheten), og bare noen minutter ut i andre omgang så slo hun ballen flott inn i bakrom, og Lucía García viste frem tempoet sitt og vant først løpsduellen før hun rundet keeper og satte ballen i mål fra litt skrått hold.

Dermed stod det 1-0 til Manchester United i Dagenham.

West Ham United v Manchester United - Barclays Women's Super League
RUNDET KEEPER: Lucía García, sekunder før hun scoret sitt første United-mål.

Blundell med sitt første

I fjorårssesongens kamp mot West Ham, så tok United også ledelsen tidlig i andreomgangen, men det kom ikke noe mål nummer to for Skinners lag, og så utlignet West Ham på overtid.

Det var selvsagt lett å tenke at noe lignende kunne skje igjen, så slik sett var det bra at United noen minutter senere doblet ledelsen denne gangen.

Backsamarbeidet Ona Batlle/Hannah Blundell stod for det målet. Batlles pasning ga Blundell god tid til å lade kanonen, og hun plasserte ballen inn i hjørnet omtrent fra sekstenmeteren – hennes første scoring for klubben, etter å ha gått målløs gjennom den første sesongen selv om hun spilte alle kampene.

blundell250922
SCORET SITT FØRSTE UNITED-MÅL: Hannah Blundell.

Annullert West Ham-mål

Etter rundt halvspilt andreomgang satte West Ham ballen i mål, og det så ut til at de hadde redusert til 1-2.

United-spillerne protesterte, og mente det var offside, og etter en samtale med assistentdommeren bestemte dommeren seg for å annullere, og tomålsledelsen bestod.

I det 80. minutt gjorde United et trippelbytte, da Jade Moore, Adriana Leon og Martha Thomas erstattet Ella Toone, Lucía García og Alessia Russo. Nikita Parris kom også inn for Leah Galton i det 88. minutt.

Ingen av byttene forandret noe vesentlig, og United kunne sikre inn en solid borteseier.

Uniteds neste ligakamp nå er ikke før 16. oktober, men før det skal United neste lørdag spille borte mot Aston Villa i ligacupen. Det skal ellers også være en landslagsperiode.

batllebrynjarsdottir250922
KANSKJE UNITEDS BESTE: Ona Batlle.

West Ham 0–2 (0-0) Manchester United

FA Women’s Super League
Victoria Road, Dagenham

Mål: 0-1 Lucía García (50.), 0-2 Hannah Blundell (55.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Hayley Ladd, Katie Zelem (C) – Lucía García (Adriana Leon, 80.), Ella Toone (Jade Moore, 80.), Leah Galton (Nikita Parris, 88.) – Alessia Russo (Martha Thomas, 80.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Maria Thorisdottir, Aïssatou Tounkara, Vilde Bøe Risa.

1: Kampen er i gang på Victoria Road! La oss håpe at Marc Skinners lag kan gjøre som i serieåpningen.

2: Verdt å nevne at tidligere United-back Kirsty Smith starter for West Ham.

2: Batlle med livsfarlig lavt innlegg inn mot Galton, men ballen havner ikke i nettet, og det blåses også for det som vel var offside.

5: Toone spiller fri Batlle på høyresiden, og alle venter et innlegg, men ballen havner nesten i mål! Keeper får gitt til hjørnespark. Ikke godt å si om Batlle mente det!

6: Zelems hjørnespark heades unna, men Zelem får slått innover igjen, og det ender med et Toone-skudd som blir blokkert, og det blir et nytt hjørnespark.

6: Livsfarlig hjørnespark fra Zelem! Russo svært nær scoring. Redning på streken, og så får Toone headet ballen mot mål igjen, uten at ballen går i mål denne gangen heller.

10: Fint United-angrep, men så blir Toones lave innlegg litt for upresist.

14: West Ham med et halvfarlig innlegg, men Blundell løser duellen i feltet godt. Sekunder etter får Blundell et gult kort etter å ha laget frispark i OK innleggssituasjon (innlegget havnet i Earps hender).

16: West Ham kommer seg til et skudd, men det var av det nokså ufarlige slaget. Marc Skinners lag har vært klart best hittil, men West Ham litt mer med de siste minuttene.

18: Leah Galton setter ballen i mål, men linjedommeren vinker, så målet er annullert.

20: Toone med skuddforsøk fra like utenfor sekstenmeteren etter godt Batlle-forarbeid, men den går via en spiller og ut. United får ikke noe ut av hjørnesparket.

21: Russo får skutt fra 18-19 meter. Hardt, men rett på keeper.

23: Godt Zelem-frisparkinnlegg heades like over av García. Var i offside, så ville uansett ikke blitt mål.

25: García får skutt etter et brukbart angrep som også involverte Batlle og Toone, men skuddet ikke godt nok til å være fra en såpass vanskelig posisjon som det var.

27: Solid applaus fra Uniteds trenerteam til Alessia Russo etter at hun gjør en glimrende jobb med å hindre en overgang for hjemmelaget.

30: United har hatt noen litt stygge balltap på egen banehalvdel de siste minuttene. Først Zelem, så Galton, men heldigvis ingen farlige sjanser ved noen av anledningene.

36: På denne tiden i serieåpningen mot Reading stod det allerede 4-0 til Manchester United. Vi får satse på at det er i resten av kampen United har tenkt å score denne kampen, siden vi ikke gjorde det mot Reading.

37: West Ham får skutt fra ikke altfor langt hold, men Millie Turner får stoppet ballen på streken. Eller eventuelt en meter foran streken.

40: Brynjarsdottir får skutt fra 20 meter, men rett på Mary Earps. Earps virker litt småirritert over at hun fikk skutt så enkelt.

43: García får presset frem et hjørnespark, men Zelems hjørnespark havner i hendene til West Ham-målvakten.

45+1: Blundell skaffer et frispark for United ute ved hjørneflagget. Innleggsposisjon, altså, og det blir nok det siste som skjer i omgangen.

45+2: Zelems frisparkinnlegg havner på hodet til Millie Turner, men hun header utenfor!

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang. Ingen bytter av United, mens hjemmelaget byttet Abbey Leigh-Stringer inn for Honoka Hayashi.

49: United kjemper frem omgangens første hjørnespark (Russo i duell med ex-red Smith). Zelems hjørenspark treffer Millie Turner igjen, men headingen hennes går rett på keeper.

50: MÅL! Lucía García med et herlig løp i bakrom etter en glimrende pasning av Maya Le Tissier. Vinner løpsduellen, og runder keeper og setter ballen i mål. Strålende!

52: Turner med nytt forsøk på hodet fra Zelem-corner, men denne gangen går headingen over. Begynner å bli litt frustrert nå!

55: MÅL! Hannah Blundell! Ona Batlle slår ballen ut til et åpent område like utenfor sekstenmeteren, og backkollega Hannah Blundell får all verdens tid til å bestemme seg for hva hun skal gjøre, og hun plasserer ballen inn i hjørnet. Glimrende av United-backene! Blundells første mål for United.

58: Der burde nok Russo økt til 3-0. Zelem-frisparkinnlegg heades utenfor av spissen. Svært frustrert over å ha bommet på den!

63: Russo lager et frispark inne på egen halvdel, og får også gult kort.

67: West Ham setter ballen i mål, og jubler, men etter en samtale med assistentdommeren annullerer dommeren målet for offside!

70: Gult kort på Millie Turner.

75: Det ser ut til at United skal gjøre noen bytter.

78: West Ham tvinger frem et hjørnespark med en farlig kontring. United venter med byttet heller enn å gjennomføre det rett før hjørnesparket.

79: United får headet unna. Det kommer et nytt innlegg igjen, men ballen havner i de trygge hendene til Mary Earps.

79: Galtton header ballen gjennom til Russo, som skal til å skyte, men skuddet blokkeres i siste liten av forsvarsspilleren. Det ser ut til at det var det siste Russo gjorde.

80: UNITED-BYTTER: Alessia Russo, Lucía García og Ella Toone erstattes av Martha Thomas, Adriana Leon og Jade Moore.

81: Kaos i West Ham-boksen etter United-corner og et nytt påfølgende innlegg, men ikke noen 3-0-scoring for bortelaget.

88: BYTTE: Leah Galton erstattes av Nikita Parris.

90+1: Det er lagt til fire minutter. Ingenting som tyder på et comeback.