Slik spiller de utlånte

Michael Keane stoppet norsk spiss, og Powell var tilbake for Wigan. Se hvilke United-spillere som er i aksjon søndag!

United spilte sin kamp lørdag, og kan kose seg med dagens kamper vel vitende om at trepoengeren allerede er i boks. Men mange United-spillere er utlånt til lavere divisjoner, og alle Football League-kampene denne runden blir spilt søndag, så det er mange United-spillere i aksjon også søndag ettermiddag.

I utlandet er det i tillegg én spiller som kanskje skal i aksjon. Her er oversikten over hva som foregår for utlånte United-spillere søndag 29. desember:

Barnsley-Derby County 1-2

I starten av Derby-oppholdet ble det ikke så mye spilletid for Michael Keane, mye på grunn av at midtstopperduoen Richard Keogh og Jake Buxton fungerte så godt på et vinnende lag. Før Keane rakk å danke ut Buxton, som skal være en dårligere spiller enn lånesoldaten, ble kaptein Keogh skadet, og dermed kom Keane seg inn på laget uten at noen spilte seg ut. Keane har for øvrig hintet om at han kan bli i Derby ut sesongen (ekstern link).

Keane spilte hele oppgjøret som midtstopper for Derby. Bortelaget tok tidlig ledelsen, og doblet den rett etter pause. Noe spenning ble det da Tomasz Cywka lurte Keane, og hamret inn en redusering en halv time før slutt, men Keane rettet opp inntrykket ved å slenge seg inn og blokkere et farlig skudd fra Marcus Pedersen senere i kampen, og flere mål ble det ikke.

Seieren førte Derby opp på andreplass i Championship, fire poeng bak ledende Leicester.

Blackpool-Brighton & Hove Albion 0-1

Tyler Blackett måtte sitte på benken hele kampen sist mot Leeds, og det samme skjedde søndag, da laget hans tapte mot Brighton. Kun Doncaster har like dårlig poengfangst som Blackpool i Championship på de siste fem kampene, og laget fortsetter å falle på tabellen.

Bournemouth-Ipswich Town 1-1

Ryan Tunnicliffes låneopphold i Ipswich har vært en suksess, og det er sannsynlig at han vil tilbringe våren der også siden Mick McCarthy nok gjerne vil ha ham tilbake. Ipswich har luktet på play-off en god stund nå, og med uavgjort denne helgen, klatret de opp forbi Leeds, og til sjetteplass, som er den siste plassen som gir det. Tunnicliffe spilte hele kampen for bortelaget som tok ledelsen ti minutter ut i andre omgang. Det holdt ikke helt inn, og laget måtte ta til takke med et poeng.

Doncaster Rovers-Millwall 0-0

I kampprogrammet ønsker Donny-sjef Paul Dickov sin managerkollega Steve Lomas velkommen til Keepmoat Stadium. Det er tøft med deadline, for Lomas ble sparket på Boxing Day! Mer relevant for oss: Etter en god start har det gått dårligere for Federico Macheda, som nå ser ut til å matche lagets prestasjoner. På hjemmebane mot Millwall er det ikke nok med uavgjort for laget som nå kun har tatt et poeng på de siste fem kampene.

Macheda er vraket fra startoppstillingen, men i jakt etter seiersmålet ble han satt innpå drøye 25 minutter før slutt, uten at det ga resultater denne gangen.

Wigan Athletic-Burnley 0-0

Nick Powell har vært ute med skade, og Latics-sjef Uwe Rösler snakket på sin pressekonferanse om at han ikke ville være med på grunn av det. Men enten ble Powell plutselig blitt skadefri, eller så tok Rösler «en Ferguson», for Powell var tilbake i Wigans startoppstilling mot opprykksjagende Burnley. Hjemmelaget hadde god kontroll på gjestene gjennom nesten hele kampen, med klarte ikke å produsere målsjanser. Andreomgang var så og si fri for avslutninger mot begge målene, så poengdeling var det lite å si på.

Will Keane var ikke med, verken fra start eller på benken.

Carlisle United-Peterborough United 2-1

Darren Ferguson, sønn av Sir Alex, tar med seg sitt Peterborough-lag nordover til Cumbria for å møte Carlisle. Der har Ben Amos og Tom Lawrence spilt seg til fast plass i hver sin ende av banen. Begge to spilte hele oppgjøret mot Peterborough, og Lawrence var nær ved å komme på scoringslisten i løpet av to minutter i første omgang, men keeperen reddet begge skuddene.

Sir Alex Ferguson var tilstede på tribunen, noe som lovet godt for Carlisle siden Peterborough vanligvis sliter med pappa Ferguson på tribunen!

Om det er overtro eller ikke er ikke godt å si, men bortelaget fikk en mann utvist i tillegg til at de bommet på straffe i løpet av de 90 minuttene.

Rio Ave-Paços de Ferreira 2-0

Bébé gjorde det brukbart på lån hos Rio Ave i fjor, og i dag er de motstander for hans Paços de Ferreira, der det ikke har gått like godt. Klubben ligger nederst på tabellen, og Bébé har ikke spilt helt fast heller.

Det ble 0-0 mellom lagene i ligaoppgjøret rett før jul, men denne gangen endte det med seier for Rio Ave. Denne kampen var en del av gruppespillet i det som kan betegnes som det portugisiske svaret på ligacupen.

PS! Jesse Lingard er ikke med for Birmingham i dag på bortebane mot Blackburn, som følge av suspensjonen etter taklingen sist. Ángelo Henríquez, Marnick Vermijl og Davide Petrucci har juleferie.