Slik kan Mourinho fikse United

Rio Ferdinand har ytret fem ting han mener kan forbedre United.

Med kun 15 poeng på 10 kamper, og en åtte poengs luke opp til Manchester City, er det mange eksperter som mener mye om hva som er galt med United.

Rio Ferdinand var en viktig brikke i midtforsvaret for Sir Alex Ferguson i mange år, og vet bedre enn de fleste hva som gjorde United så suksessfulle.

Midtstopperen forlot United etter 2014-sesongen og la skoene på hylla etter én sesong hos QPR. Nå tilbringer han blant annet mye av tiden sin som fotballekspert for BT Sport og skribent for London Evening Standard.

Tirsdag publiserte han en liste med fem punkter han mente Mourinho må gjøre noe med:

– Bruk Carrick oftere

carrick5Ferdinand mener Michael Carrick må brukes oftere, og det er kanskje ikke så rart. United har en usedvanlig sterk statistikk med 35-åringen på banen.

De røde djevlene har vunnet samtlige fem oppgjør Carrick har spilt, så det kan være noe i det Ferdinand sier.

Mourinho roste Carrick opp i skyene på pressekonferansen før Burnley-kampen, men innrømmet at i Carricks alder var det begrenset hvor ofte den elegante pasningsleggeren kunne brukes.

“For me, Carrick has to play more. He can feed the attacking players quicker and more precisely than anyone else in that squad.”

– Rio Ferdinand

– Smalling må levere varene

smallchelDet neste punktet på Ferdinands liste, er Chris Smallings prestasjoner.

Den tidligere midtstopperen vet nøyaktig hva som kreves av en United-midstopper, og påpeker at Smalling må ta hovedansvaret nå som Eric Bailly er ute med skade.

Bailly har vært en svært viktig brikke for Mourinho, men ble skadet i oppgjøret mot Chelsea, i en kamp både han og Smalling slet tungt. 

Smalling har selv slitt med skade den siste tiden, noe som har gjort at Marcos Rojo og Daley Blind har tatt over ansvaret i Uniteds midtforsvar. Selv om duoen har gjort sakene sine bra, er det ingen tvil om at en Smalling i form kan bli ytterst viktig for United de neste månedene.

“If Smalling is to fulfil his potential, then he needs to become the dominant centre-back this season. With Eric Bailly out injured for a couple of months, he has to become the main man.”

– Rio Ferdinand

– Zlatan må ende måltørken

GettyImages-618395988Zlatan Ibrahimovic sin måltørke har vært et hett tema blant mange såkalte eksperter, og Ferdinand er intet unntak.

Den svenske spissen har kun scoret en gang på de 10 siste kampene, noe som selvfølgelig er problematisk for et United i poengnød.

LES OGSÅ: – Hvis noen kan, så er det Zlatan

I lørdagens kamp hadde han 11 avslutninger uten å score, det nest høyeste antallet siden 2003.

Ferdinand tror spissens erfaring vil få han ut av uføret, og tror det kun er et spørsmål om tid før tørken ender. For Uniteds del får vi håpe det skjer så fort som mulig.

– Bruk Henrikh Mkhitaryan

mkhI likhet med mange andre, stiller den tidligere stopperkjempen seg spørrende til hva som egentlig er grunnen til at Mkhitaryan ikke får flere muligheter av José Mourinho.

Mkitaryan var på banen i de første kampene for United i august og september, men pådro seg en skade. Selv om han har vært skadefri den siste tiden, har han ikke vært å se, verken på banen eller benken.

LES OGSÅ: Mkhitaryan trenger tid 

Portugiseren har sagt at armeneren trenger tid til å tilpasse seg Premier League. Ferdinand påpeker at Mkhitaryan er skadefri og at han kostet United mye penger.

“They paid Borussia Dortmund £26million to get him in the summer and for that money, I would actually like to see him play football!”

– Rio Ferdinand

– United må utnytte sjansene sine bedre

GettyImages-619011014Ikke akkurat noen rakettforskning fra Ferdinands side, men dette har vært et stort problem for United denne sesongen.

Hadde laget for eksempel utnyttet det vanvittige overtaket de hadde i hjemmekampene mot Stoke og Burnley, hadde laget kun vært fire poeng bak ligaleder City.

De 37 skuddene mot Burnley er det høyeste antallet United har hatt i en seriekamp siden 03/04 sesongen.

“They simply must be more clinical. Do that on Thursday and this side should get past Fenerbahce in the Europa League easily.”

– Rio Ferdinand