Slik husker han livet etter München-ulykken

Harry Gregg i langt Daily Mail-intervju.

– Det tok tid før de daglige bildene forsvant fra hjernen min, sier Gregg til Daily Mail.

Den tidligere Manchester United-målvakten signerte for United i desember 1957 – bare to måneder før München ulykken – for £23,000. Aldri hadde en målvakt kostet mer.

Ønsket ikke legge seg

Selv har han fått tittelen som München-helten etter å ha dradd ut spillere som Bobby Charlton, Jackie Blanchflower, Dennis Viollet, og sårt skadede manager Sir Matt Busby, ut fra det brennende flyet.

– Det var noen øyeblikk hvor jeg ikke ønsket å legge meg… Jeg visste jeg kom til å ha mareritt om det, sier han videre.

Siden ulykken, som skjedde for over 59 år siden, har det blitt snakket og skrevet mye om den famøse ulykken som satte et støkk i hele fotballverdenen.

MÜNCHEN-ULYKKEN: Bobby Charlton i sykesengen.

Usanne historier

Gregg mener mye av det som skrives ikke har rot i virkeligheten. Det plager ham spesielt.

– Jeg vet…, sier han og tar han og tar en pause, før han legger til: – hva som skjedde.

Han ser ned i gulvet.

– Og jeg…

Han tar nok en pause.

– Jeg har sett og hørt mange snakke om det som om de var der, uten at de var det. Jeg hører, og leser, versjoner som jeg bare ikke kjenner igjen. Det er noe jeg virkelig ikke takler, sier han.

MYTISK: Duncan Edwards.

Første gang han gråt

En av spillerne som det prates mest om etter ulykken er sagnomsuste Duncan Edwards. Han døde 21. februar 1958, bare 21 år gammel.

– Siste gangen jeg så Duncan Edwards var jeg sammen med assistenttrener Jimmy Murphy på sykehuset. – Duncan spratt opp fra sengen og sa: «når er det avspark?» «Klokken 15», svarte Jimmy. «La oss sette i gang», repliserte Edwards.

Det hadde gått 15 dager siden München-ulykken, og Edwards ble erklært død.

– Jeg trodde han hadde det bra, men at han var lett forvirret, sier Gregg.

– Men vet dere va, jeg kunne bare ikke fatte hvorfor jeg kom hjem uten at avisene svermet rundt hjemmet mitt. De forsvant dag etter dag. Så fant jeg ut hvorfor. Duncan hadde dødd. Det var første gang jeg gråt, sier han.

Visste du at Harry Gregg også var keepertrener i Manchester United fra 1978 til 1981? Les deg opp på spillerprofilen hans her.