Slik gikk United-drømmen i grus for Will (16)

I sommer ble Will Vint (16) presentert som United-spiller. Nå gjør visumtrøbbel at amerikanerens overgang går i vasken.

9. juli skrev united.no at Vint var klar for Manchester United etter at 16-åringen fra Real Colorado hadde imponert på prøvespill forrige sommer.

Først var ikke Vint inkludert i oversikten over årets akademiinntak, men senere la klubben til et avsnitt om at Vint også skulle bli en del av U18-laget.

Slik gikk det ikke.

Spillerens far, Peter Vint, bekrefter nemlig på Twitter at visumtrøbbel gjør det umulig for sønnen å representere Manchester United.

– Det er et ondt krysningspunkt mellom britisk innvandringslov og reguleringene til FA og FIFA rundt barn under 18 år. Han kunne blitt værende i landet (med et nytt visum eller studentvisum), men ville ikke hatt tillatelse til å spille fotball, skriver Peter Vint, som tidligere har vært akademidirektør i Everton, på Twitter.

Will Vint var med U18-laget til Østerrike i sommer, men må nå finne seg en ny klubb. Ifølge faren er tre klubber interessert, samtidig som United vil fortsette å holde et øye med 16-åringen.

Det kommer tydelig fram i farens Twitter-meldinger at situasjonen oppleves som vond og vanskelig for familien.

– Kommer til å savne gutta, skriver Will i en Instagram-melding.

Hele U18-laget ga Vint en signert United-drakt i avskjedsgave, og flere av spillerne har ønsket ham lykke til videre på sosiale medier.