Slik forklarer Shearer Lukaku-suksessen

Alan Shearer viste fire eksempler på hvor ustoppelig Romelu Lukaku kan være i sin analyse på BBC.

Den tidligere Newcastle-stjernen er fast i panelet til det populære fotballprogrammet Match of the Day og roste Lukaku opp i skyene etter hans forestilling mot Chelsea.

– Med tanke på selvtilliten hans var dette en stor dag for Lukaku. Jeg synes han var fantastisk etter den første halvtimen, sa Shearer.

– Han var stor og sterk, holdt på ballen og spilte med aggressivitet. Ikke bare var han god med ryggen til mål, men han truet Chelsea-forsvaret rettvendt også.

LES OGSÅ: Engelsk journalist beklager Lukaku-kritikk

– Et briljant førstetouch

For å illustrere poengene sine trekker Shearer fram fire sekvenser fra kampen.

Den første er 1-1-scoringen.

– Det som gjør dette målet så bra er det briljante førstetouchet med høyrefoten. Vender han mot høyre, vil Marcos Alonso takle ham, men han vender bort fra Alonso, legger ballen til rette for venstrefoten med én berøring og avslutter iskaldt.

Den andre sekvensen er 2-1-scoringen, der Scott McTominay finner Lukaku i bakrom.

21-åringens langpasning imponerte Shearer.

– McTominay ser ikke etter alternativer sideveis, men tenker offensivt – hvor kan jeg finne Lukaku? Når en midtbanespiller gjør det, gjør han jobben for spissen mye enklere.

– Det var det Michael Carrick pleide å gjøre. Hans første tanke var alltid å slå framover.

LES OGSÅ: Har du hørt om «Wakanda Forever»?


– Tempo og aggressivitet

De to andre klippene Shearer viser er Lukakus saksespark som reddes av Thibaut Courtois og et angrep der United-spissen tar med Chelsea-forsvaret på løpetur fra midtbanestreken og fram til 16-meteren.

– Dette har vi ikke sett fra ham på en stund. Det er tempo, det er aggressivitet, og han løper fra Chelsea-spillerne. Når han er i det humøret, er han veldig vanskelig å stoppe. Nå må han levere flere slike forestillinger, spesielt mot topplagene.

– Samtidig har jeg litt sympati med ham på grunn av måten United spiller under José Mourinho. Midtbanen deres tenker ikke alltid offensivt. De slår gjerne sidelengs eller i støtte, men dersom de bruker Lukaku oftere, vil det gjøre det enklere for dem å skape problemer for motstanderen.

SVENSK STEMME: – Hans inlägg till 2-1 var magnifikt!

Slår han Van Persie?

Med ti seriekamper igjen å spille og deltakelse i Champions League og FA-cupen, er det mye som tyder på at Lukaku vil bli Uniteds beste toppscorer siden Sir Alex Ferguson takket for seg.

Lukaku står for øyeblikket med 22 scoringer i alle turneringer.

Dermed har han bare seks opp til Zlatan Ibrahimovic (28) som ble toppscorer forrige sesong og åtte opp til Robin van Persie (30) som scoret flest i gullsesongen 2012/13.

LES OGSÅ: – Det var en god redning!