Slik forklarer Rafael United-exiten

Rafael da Silva sto opp for seg selv da han ble kalt respektløs av Louis van Gaal. Etter det spilte han knapt igjen.

I et langt ESPN-intervju med Andy Mitten, forteller den brasilianske 27-åringen om sine oppturer og nedturer på Old Trafford.

Mest oppsiktsvekkende er historien om hvordan den sympatiske høyrebacken endte med å forlate klubben i 2015.

– Da det ble annonsert at Van Gaal skulle ta over, var det fire eller fem personer, noen av dem spillere, som ringte meg og sa at han ikke likte brasilianske spillere, forteller Rafael i intervjuet.

– De viste til hva som hadde skjedd med Rivaldo i Barcelona, men jeg klarte ikke å tro på det.

På begynnelsen av 2000-tallet var Rivaldo og Van Gaal på fullstendig kollisjonskurs etter at den daværende Barcelona-treneren sverget på å skyve ballkunstneren ut på venstrekanten. Det hele endte med at Rivaldo forlot Barcelona til fordel for Milan.

RIVALDO, brasilianer som havnet på kollisjonskurs med Louis van Gaal

– Møtet varte i ett minutt

Rafael startet seks Premier League-kamper på rad under Van Gaal, før en skade holdt ham ute i to måneder.

Etter det fikk han bare ytterligere én kamp fra start – en FA-cupkamp mot Yeovil.

– Van Gaal innkalte meg til sitt kontor i sin første sesong og ga meg beskjed om at jeg kunne dra. Møtet varte i ett minutt. Det eneste som ble sagt var «du kan dra». Det tok en stund før jeg reiste, men da det først skjedde var jeg desperat etter å komme meg bort. Det er noe som gjør meg trist, for jeg elsket alt med Manchester United.

– Van Gaal var ikke en dårlig trener, men jeg likte ikke personligheten hans.

– Klarte ikke håndtere ham

Nådestøtet kom etter at Rafael forsvarte seg selv overfor den daværende United-manageren.

– Han pleide å snakke med oss etter at vi hadde spist. Jeg hadde en hodeskade etter en kamp mot Yeovil, en av de få kampene jeg spilte den sesongen, og (under samtalen) jeg tok meg på hodet der skaden var. Etter tre-fire sekunder tok Van Gaal meg på hodet og spurte hvorfor jeg ikke respekterte ham.

– Jeg reiste meg opp og sa at jeg alltid hadde hatt respekt for ham og at jeg aldri hadde sagt noe respektløst. Jeg er en tålmodig fyr, men da ble jeg sinna. Jeg hadde ikke gjort noe galt. Antonio (Valencia) fortalte meg senere at jeg aldri kom til å spille igjen. Spillere kunne ikke snakke tilbake til Van Gaal.

– Jeg elsker Manchester United, men jeg var desperat etter å komme meg bort. Bare én mann var grunnen til det. Jeg klarte ikke å håndtere ham lenger.

Rafael er inne i sin tredje sesong i Lyon, der han er fast inventar på laget sammen med tidligere United-ving Memphis Depay.