Slik forklarer Pogba forvandlingen

Absolutt alt Paul Pogba foretar seg på fotballbanen gjør han bedre med Ole Gunnar Solskjær som manager enn han gjorde under José Mourinho.

Franskmannen står allerede med fire scoringer og fire målgivende på de fem kampene han har spilt mens Solskjær har ledet Manchester United.

Det er to målpoeng mer enn han hadde på 20 kamper for Mourinho.

De to kranglefantene skal ikke ha vært på talefot de siste månedene av portugiserens tid i klubben, og Pogba satt på benken i Mourinhos tre siste kamper som United-manager.

Nå blomstrer derimot Pogba som aldri før. Mange mener det er først nå vi får se hvorfor Manchester United betalte nesten én milliard kroner for 25-åringen.

SE VÅR NETTSERIE  «OLÉ, OLÈ»:

Opta-tall illustrerer forvandlingen

I et sjelden intervju med Sky Sports forteller Pogba hvordan han opplever at laget fremstår nå sammenlignet med tidligere.

– Vi har ballen mer, og vi vet bedre hvor vi skal angripe og hvordan vi skal gjøre det. Vi har et mønster i spillet vårt og mer struktur, sier Pogba til Sky Sports News.

– Det gjør det enklere for alle, ikke bare for meg. Det stemmer at jeg har scoret et par mål og hatt noen målgivende, men det er laget som har spilt godt.

Tall united.no har fått fra Opta viser at Pogba er bedre i alle faser av spillet enn tidligere.

Jeg vil ikke si at vi hadde flaks, for du skaper din egen flaks. David gjorde jobben sin, og det takker jeg ham for.
- Paul Pogba til Sky Sports om Tottenham-kampen

Den største forskjellen er målproduksjonen.

Mens Pogba i gjennomsnitt bruker 56 minutter per målpoeng for Solskjær, brukte han mer enn tre ganger så lang tid på en scoring eller målgivende for Mourinho.

Samme trend gjelder skudd, pasninger og skapte sjanser.

Pogba har omtrent ett skudd mer per kamp for Solskjær, han slår 14 pasninger flere, og han skaper rundt én sjanse mer i hver eneste kamp.

I tillegg har han økt pasningssikkerheten med to prosent og effektiviteten foran mål med hele elleve prosent.

FLYT: Paul Pogba har slått tilbake i United-trøya under Ole Gunnar Solskjær.

– De Gea den beste

Involveringene har også vært av det avgjørende slaget. Mot Tottenham markerte 25-åringen seg med en vakker målgivende pasning til Marcus Rashford.

– Det var bra for oss. Det var fint å vise at vi er på vei tilbake og at vi nærmer oss toppen. Vi trengte poengene, og vi viste at vi kan slå et topplag, sier Pogba om 1-0-seieren.

– Jeg vil ikke si at vi hadde flaks, for du skaper din egen flaks. David gjorde jobben sin, og det takker jeg ham for.

I torsdagens episode av «Olé, Olé» diskuterer gjestene Andreas Hedemann og Emil Gukild om David de Gea eller Alisson er verdens beste keeper.

Episoden ser du i avspilleren ovenfor!

STOR: David de Gea hadde elleve redninger på Wembley.

Pogba legger ikke skjul på at han mener at lagkameraten er verdens beste, samtidig som han beklager overfor tidligere lagkamerat og nåværende PSG-keeper Gianluigi Buffon.

– Han er selvfølgelig en av de beste, om ikke den beste keeperen i verden. Han er alltid der når vi trenger ham. Det er det som gjør ham til den beste.

– Jeg beklager overfor Gigi, men selv Gigi kunne ha sagt det.

Nå venter hjemmekamper mot Brighton og Burnley i Premier League. Da kan det bli flere målpoeng på Pogba, som står med fem målpoeng på sine to siste hjemmekamper mot Huddersfield og Bournemouth.

– Topp fire er målet. Vi er Manchester United, og det er der vi ønsker å være og der vi bør være, avslutter Pogba til Sky Sports.