Slik forklarer de straffeordningen – Neville kjøper ikke argumentene

Mens Gary Neville mener Marcus Rashford må ta straffene for Manchester United, vil verken 21-åringen eller Ole Gunnar Solskjær klandre Paul Pogba etter poengtapet mot Wolverhampton.

Rashford scoret selv på straffe mot Chelsea i serieåpningen, men overlot ansvaret til Pogba på Molineux.

Det endte med franskmannens fjerde straffebom for Manchester United.

– Han ville ta den, og jeg tok den i forrige uke, så det var ikke et problem. Han har scoret på så mange straffer i karrieren sin, så vi kommer ikke til å gjøre noe ut av dette. Han kommer helt sikkert til å score på den neste, sa Rashford til MUTV etter 1-1-kampen mot Wolverhampton.

Manager Solskjær forklarer lagets ordning på straffespark på følgende måte:

– Vi har mange som kan ta straffer, og vi har to som har fått ansvaret med å ta dem. På banen diskuterer de seg imellom. Noen ganger går det, andre ganger går det ikke, sa nordmannen til TV 2.

– Det gjorde ikke meg noen ting at Paul tok straffen. Han kommer til å score flere straffer for oss denne sesongen, sa han til MUTV.

Ordningen faller imidlertid ikke i god jord hos Solskjærs tidligere lagkamerat Gary Neville.

– Det blir en diskusjon hver eneste gang United får en straffe. Manageren må være sterkere, og Paul Pogba burde tenke på laget og innrømme at Rashford er den beste til å ta straffer. Det kostet dem to poeng i kveld, sa Neville på Sky Sports.

– Hvorfor er det debatt (ute på banen) om hvem som skal ta straffe. Rashford scoret forrige uke. Da tar han den. Men det manglet en leder ute på banen. Det er noe som ikke er rett. Først var jeg rasende på Pogba, men samtidig må jeg holde igjen på dette siden han faktisk kan være Uniteds straffeskytter. Men dette er ikke rett. De burde avgjort dette før kampen, sa Gary Neville i Sky Sports-studio.

– Dette var en United-straffe, ikke tombola. Dette er ikke five-a-side.

Chris Sutton, som snakket for BBC Radio 5 Live, la ansvaret på Solskjær.

– Dette er det managerens jobb å avgjøre. Det er et avgjørende øyeblikk. United kunne vunnet kampen. Du kan ikke si «la spillerne avgjøre det». Jeg liker Ole, men dette er svak ledelse.

– Så kunne Rashford også bommet, men da ville dette vært forståelig, siden han tok den forrige. Dette ville ikke Sir Alex Ferguson tillatt, sa Sutton.

Rashford: – Føles som et tap

Med tre poeng hadde United toppet Premier League-tabellen for første gang på nesten to år.

I stedet står laget nå med fire poeng på de to første kampene.

– Jeg synes vi spilte bra. Vi har ting å jobbe med, men det var en god kamp, så det føles som et tap. Det var tusen ganger bedre enn forrige gang vi var her, sa Rashford til MUTV.

– Første omgang var grei, men i andre var de mer kompakte, og de satte inn Adama Traore som gjorde det vanskelig for oss. Det er et tøft lag å spille mot, spesielt her på bortebane.

– Et vakkert mål

Uansett kom Rashford fra det med et nytt målpoeng. 21-åringen hadde målgivende på det som var Anthony Martials 50. scoring for klubben.

Etter to kamper står de to med fem målpoeng seg imellom.

– Et vakkert mål. Vi snakket om å gjøre det på den måten mot et lag som Wolves som forsvarer seg så smalt. Vi var nødt til å forsøke å finne hverandre og spille raskt. Da kunne vi få ting til å skje.

Lørdag spilles tredje serierunde mot Crystal Palace på Old Trafford.

– Det spiller ingen rolle om du ikke blir bedre hvis du ikke får resultatene. Vi vet at vi er bedre, det viser kampen i dag, men vi er nødt til å skape flere sjanser og omsette dem til scoringer, avslutter Rashford.