Vant til slutt overbevisende mot Brighton

United avanserte fra ligacupens fjerde runde.

Allerede onsdag var det klart for et nytt møte mellom Manchester United og Brighton and Hove Albion på Amex Stadium. Anledningen var fjerde runde i den engelske ligacupen.

Forrige møte mellom lagene lørdagen for, endte med 3-2-seier til United, etter noen vanvittige dramatiske sluttminutter. Bruno Fernandes scoret vinnermålet ti minutter på overtid, etter at dommeren hadde avblåst kampen.

DRAMA TIL SISTE SPARK: Bruno Fernandes scoret Uniteds seneste mål gjennom Premier League-historien i kampen mot Brighton.

Til tross for at Ole Gunnar Solskjær og hans menn fikk med seg tre poeng fra kampen, var det på ny en uinspirerende oppvisning fra de røde, etter ligatapet mot Crystal Palace uken i forveien. Dermed var det ypperlig anledning for United å snu trenden onsdag kveld.

Det ville i så fall være med et nesten helt nykomponert ellever. Bare Victor Lindelöf beholdt plassen etter foregående helgs kamp.

Sjansefattig førsteomgang

Kampens første minutter levde ikke opp til dramatikken lagene skapte under det foregående møtet.

Ingen av lagene klarte å komme til muligheter i løpet av det første kvarteret, og det var sjelden lagene klarte å spille seg inn på motstandernes tredel.

Ikke før det hadde gått 18 minutter kom kampens første sjanse, men den var i gjengjeld stor.

Brandon Williams fant Juan Mata på et godt løp inn i boksen. Midtbanemannen snek ballen til Odion Ighalo, og nigerianeren lurte med seg ballen forbi hjemmekeeper Jason Steele. Dessverre klarte ikke spissveteranen å få ballen innenfor stengene.

SÅ NÆRT: Odion Ighalo klarte ikke å sette ballen i mål.

Deretter fulgte ti nye minutter med mye balltrilling, og lite farligheter. Alireza Jahanbakhsh skjøt fra distanse, men Dean Henderson hadde ingen problemer med å holde skuddet ute.

Fred og Allister forsøkte seg også begge for hvert sitt lag, men skuddene skapte lite trøbbel for de respektive lagenes burvoktere.

Dermed så det ut til at omgangen skulle ebbe ut med 0-0, men det ville ikke Juan Mata ha noe av. Den erfarne spanjolen rykket fri fra 31 centimeter høyere Dan Burn, og Brighton-forsvareren så ingen annen mulighet enn å rive ned den tidligere verdensmesteren.

KREATØR: Juan Mata gjorde det meste da United tok ledelsen i Brighton – med unntak av å sette scoringen i mål.

Frisparket slo kveldens United-kaptein selv, og den presise innsvingeren fant hodet til Scott McTominay, som headet inn sin første scoring for sesongen, og sitt lags første i kampen.

Dermed kunne Ole Gunnar Solskjær menn gå til pause med en ettmålsledelse, etter 45 minutter der de i alle fall virket å ha mer kontroll enn i ligaens to første ligakamper, selv om laget ikke bød på offensivt fyrverkeri.

Mata i storslag

I den andre omgangen virket lagene å være noe mer på tå.

Scott McTominay skaffet United frispark fra drøyt 30 meter, og Fred stilte seg opp. Den brasilianske midtbanemotoren brant til, og Jason Steele kunne ikke gjøre annet enn å gi retur, som han selv fanget i etterkant.

Senere fikk også hjemmelaget en ålreit dødballmulighet, men Allisters frispark endte nærmere bakerste rad på Amex Stadium enn målet til Dean Henderson.

STARTET: Dean Henderson hadde lite å gjøre i løpet av kampen, men var solid da det trengtes.

Den engelske keeperen fikk mer å henge fingrene i da innbytter Leandro Trossard kom til avslutning fra drøye ti meter. Med en bunnsolid refleksredning klarte 23-åringen å stoppe ballen fra å gå over streken, og dermed fortsatte United i ledelsen, en ledelse de skulle doble bare minutter senere.

Da fant nemlig Fred lagkamerat Donny van de Beek. Med en elegant og lur hælflikk fant nederlenderen Juan Mata. Midtbanemaestroen, som vel kan kalles kampens store spiller, ventet ut keeper Steele, og satte inn 2-0 med høyrefoten.

BANENS BESTE: Lille Juan Mata var stor på Amex Stadium.

Pogba med frisparkperle

Deretter fikk innbytter Paul Pogba muligheten til å gjøre to til tre, men franskmannen klarte ikke å ekspedere Diogo Dalots innlegg i mål.

Franskmannen gjorde det derimot godt igjen bare minutter senere. Innbytterkollega Rashford satte fart mot hjemmelagets boks, og Joel Veltman måtte ty til ulovlige metoder for å stoppe engelskmannen. Pogba stilte seg opp for å ta frisparket, og fyrte av gårde en banan i krysset.

Målet var så fint at man nesten ikke trenger å nevne at ballen gikk via nevnte Veltman, og nok ikke ville gått inn ellers.

POGBA-CURLER: Franskmannen fant krysset, med noe hjelp av Joel Veltman.

Etter dette tok United fullstendig kontroll over kampen.

Ole Gunnar Solskjærs menn viste prov på fantastisk kombinasjonsspill, blant annet da Diogo Dalot kom gjennom med Steele. Portugiseren klarte dessverre ikke å overliste sisteskansen.

Også Jesse Lingard fikk sjansen da han dro seg fri på høyresiden, men skuddet med venstrelabben snek seg utenfor stolpen.

Dermed ebbet kampen ut med 3-0 og det som til slutt ble sesongens hittil mest overbevisende seier for United.