Skryt til Thorpe og Veseli

Reservelagssjef Warren Joyce roser forrige sesongs juniorlagskaptein Tom Thorpe (bildet), men også den sveitsiske nykommeren, Frederic Veseli.

Når det gjelder Thorpe fremhever Joyce spesielt spillerens anvendelighet. Thorpe spilte midtstopper da han i fjor ledet juniorlaget til seier i FA Youth Cup, men denne sesongen har han blitt benyttet mer i en ankerrolle for reservelaget. Det er en ny erfaring for den 19 år gamle Manchester-gutten.

– Ut i fra hvordan spillere behandler ballen på trening, har jeg en idé om hvilke posisjoner de kan bekle på laget, sier Joyce til ManUtd.com.

– I så måte er Tom Thorpe et godt eksempel, i forhold til hvordan han har klart å omstille seg til en rolle som midtbaneanker.

– Tom er dyktig med ballen i beina, samtidig som han har gode pasningskvaliteter og tar fornuftige avgjørelser. Det er slikt man legger merke til på trening, og derfor fikk jeg det for meg at han kan gjøre det også i kampsituasjon.

Men selv om Joyce har hatt suksess med Thorpe på midten, utelukker han ikke at det kan bli spill også på kjente trakter bak i forsvaret.

Overflod av forsvarsspillere

– Neida, han vil få sine muligheter også der. Det er bare det at vi har forsvarsspillere i overflod her nå. Vi kunne uten problemer sendt utpå to bakre firere; ja, kanskje tre. Slik er situasjonen her for øyeblikket, forklarer Joyce, og trekker frem ytterligere en spiller som med hell kan benyttes i flere posisjoner: En annen 19-åring som ble hentet fra City på overgangsvinduets siste dag – sveitsiske Frederic Veseli.

– Han er også en defensivt orientert spiller som kan benyttes enten som midtstopper, back eller som midtbaneanker, sier Joyce, og viser til hans anvendelighet i debutkampen mot Bolton i forrige uke. Da kom Veseli inn fra benken og tok vingrollen fra en strekkskadet Larnell Cole. Senere i oppgjøret ble han trukket ned som back, før han skadet seg og måtte forlate banen.

– Joda, han har allerede spilt i flere posisjoner og vist seg anvendelig, han også, sier Joyce, åpenbart godt fornøyd med utvalget.