Revansje for «trenerens drøm»

England med full kontroll mot Panama.

England – Panama 6-1

Gruppe G, Nizhny Novgorod Stadium

Mål: 1-0 John Stones (8.), 2-0 Harry Kane (str. 22.), 3-0 Jesse Lingard (36.), 4-0 John Stones (40.), 5-0 Harry Kane (str. 45+1.), 6-0 Harry Kane (62.), 6-1 Felipe Baloy (78.).

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Jesse Lingard

Minutter: 63

Verdt å vite: England har aldri tapt med Jesse Lingard fra start (åtte kamper).

Vurdering: Spilte som offensiv, venstre indreløper, og jobben var i hovedsak å levere offensivt. Mot Tunisia kom han til sjansene, men uten å score.

Mot Panama fikk han revansjen sin.

Allerede etter ett minutt burde det sannsynligvis vært straffe – og rødt kort til en Panama-spiller for en stygg albue på Lingard i feltet, men dommeren valgte ikke å gjøre noe.

Etter ti minutter ble han taklet stygt bakfra, hvorpå Panama-spilleren fikk et fortjent gult kort, men etter 20 minutter kom belønningen for en rekke smarte løp.

Lingard ba tydelig om ballen i bakrom, fikk den perfekt fra Kieran Trippier, løp alene mot keeper, men ble taklet altfor hardt bakfra av Panama-forsvaret. Straffe – som Harry Kane brukte til å sette 2-0.

Men det beste gjenstod.

Ti minutter før pause var det lekkert trekantspill med Raheem Sterling, før Lingard plasserte ballen opp mot krysset fra 20 meter. 3-0 og Fortnite-feiring.

Ellers dekket han helhjertet rom defensivt, og hadde også et skudd blokkert til corner og et annet godt løp inn i feltet, men uten at han da fikk kontroll over ballen.

Alt i alt en strålende 1. omgang, selv om det skal sies at motstander Panama var fryktelig svak.

Etter pause var det også flere gode touch, men uten at han var involvert i sjanser eller avgjørende situasjoner i de 18 minuttene han fikk før han fikk fortjent hvile – på stillingen 6-0.

Fra sosiale medier:

(Vurdert av: Dag Langerød)

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ashley Young

Helhetsinntrykk: Helt OK gjennomført, men det er ikke akkurat han som stjeler overskriftene.

Verdt å vite: England og Belgia har samme antall poeng og identisk målforskjell som Belgia før siste kamp. Med uavgjort i siste kamp kan det være disiplinærstatistikken som avgjør gruppeseieren.

Vurdering: Noen har ment at Danny Rose heller burde få sjansen på venstrebacken siden en venstrebent spiller kan bidra bedre for å få den nødvendige bredden i Englands spill i den nåværende formasjonen.

Ashley Young var her en del av et England-lag som vant helt uten problemer mot Panama, men diskusjonen om venstrebackposisjonen vil neppe stoppe, for Young utmerket seg ikke spesielt.

Offensivt bidro han med å gi England bredde, og dermed også mer rom, men han kom sjeldnere rettvendt enn vingbackkollega Trippier – samtidig så Young ut til å komme mer rettvendt på høyresiden. Young bidro også i oppbygningen til 1-0 (var med på å hindre en Panama-forsvarer i å markere målscorer Stones) og 3-0 (spilte en ikke veldig god pasning til Jesse Lingard før Lingard spilte vegg med Sterling og dunket ballen i mål).

Defensivt var det ikke  ofte han måtte bryne seg på Panama, men han ble passert litt i overkant enkelt noen ganger i spesielt førsteomgangen. Baklengsmålet kan vi ikke skylde på Young for.

Det er slettes ikke utenkelig at Danny Rose kommer til å få sjansen mot Belgia i siste gruppespillskamp. Hans prestasjoner der vil i så fall fort være med på å avgjøre hvem som spiller venstreback i åttendedelsfinalen.

Young har kanskje ikke spilt seg ut av førsteelleveren, men han har heller ikke stengt utgangen. Derfor gir vi ham en treer på terningen.

(Vurdert av: Håkon Aaberge.)