UEFA: – Skal avgjøres ut fra sportslige prestasjoner, ikke koeffisienter

UEFA sa torsdag at de ser på to ulike scenarioer for å avslutte sesongene i europeisk fotball.

Det ene handler om at ligaene blir spilt ferdig først og så fulgt opp av ferdigspilling av europacupene. Den andre innebærer at ligaene starter først, men at ligaspillet så ble avsluttet samtidig med at man spiller europacupkamper.

UEFA understreket også at selv om de åpner for å avslutte sesonger tidlig, så gir de seg selv retten til å akseptere eller nekte dette i hvert enkelt tilfelle.

Samtidig jobber UEFA i disse dager med hvordan sesongene skal avgjøres, og da spesifikt med tanke på kvalifikasjon til europeiske turneringer.

Tidligere denne uka meldte vi at en idé om å bruke UEFA-klubbkoeffisienter var lansert som en mulig løsning hvis sesongene ikke blir fullført, en idé som ville gagnet United.

Den idéen skal ikke ha fått særlig med støtte på torsdagens UEFA-møte, og det skal ha blitt bestemt at resultater fra den nåværende sesongen skal være den avgjørende faktoren.

Det melder blant annet seriøse Martyn Ziegler fra The Times og flere BBC-journalister.

Poeng per kamp?

Ziegler mener dette i så fall høres ut som en løsning hvor antall poeng per kamp vil være det som vil være avgjørende.

Det trenger ikke nødvendigvis å være en dårlig løsning for Uniteds del, i så fall.

Hvis poeng per kamp avgjør, så er United på femteplass i ligaen, knepent foran Sheffield United.

Det vil være nok til Champions League-kvalifikasjon så lenge Manchester City-utestengelsen opprettholdes.

Dale Johnson fra ESPN minner uansett om at det ikke er noen automatikk i at fokuset på sportslige prestasjoner betyr at det blir poeng per kamp som blir løsningen, og at flere ligaer vurderer ulike løsninger for å kunne avgjøre dette.

Det betyr samtidig at det skal være uaktuelt å annullere sesongene, siden UEFA så klart sier at det skal være sportslige resultater som skal telle.

Slik er poeng per kamp-tabellen

Til tross for Johnsons advarsel, så er nok uansett poeng-per-kamp-løsningen den mest logiske, og i så fall blir denne topp ti-tabellen gjeldende om det ikke kan spilles flere kamper:

1. Liverpool 2,83
2. Manchester City 2,04
3. Leicester 1,83
4. Chelsea 1,66
5. Manchester United 1,55
6. Sheffield United 1,54
7. Wolverhampton 1,48
8. Arsenal 1,43
9. Tottenham 1,41
10. Burnley 1,34

Tall fra Manchester Evening News.

Tidlig utbetaling

UEFA har også bestemt at de skal dele ut en del penger til mange klubber, penger som ellers ville blitt delt ut etter play-off-kampene om EM-spill.

Dette er penger som klubbene får for å frigjøre spillere til landslagsfotball.

50 millioner euro blir delt ut til klubber som har bidratt med spillere til de 39 landslagene som ikke er involvert i play-offen. I tillegg blir en foreløpig sum på 17,7 millioner euro tildelt klubbene som har bidratt med spillere til de 16 landslagene som deltar i play-off, mens pengene for selve play-offen foreløpig holdes igjen siden utbetalingene avhenger av hva som skjer der.

Ytterligere 2,7 millioner euro skal fordeles når disse play-off-kampene har blitt fullført i høst.