Sju år siden Rio reddet seier i Fergusons Old Trafford-farvel

12. mai 2013: Sir Alex Fergusons siste hjemmekamp som United-manager – og Rio Ferdinand ble overraskende nok matchvinner.

Ligagullet var allerede sikret da Manchester United fikk besøk av Swansea City på Old Trafford til årets siste hjemmekamp.

Ligatroféet skulle altså deles ut til United, og det var altså en stor dag for klubben, men samtidig var det også en emosjonell dag på andre måter.

Kampen mot Swansea var nemlig Sir Alex Fergusons aller siste hjemmekamp som United-manager.

APPLAUDERT INN: Begge lagene stod æresvakt for Sir Alex Ferguson før kampen.

Javier Hernández ga United ledelsen i kampens 39. minutt, etter at et Robin van Persie-frispark plutselig havnet i beina hans – meksikaneren gjorde ingen feil, og satte ballen i mål bak Swansea-målvakten.

United gikk til pause med 1-0, og så OK komfortable ut, men andreomgangen skulle gi trøbbel. Michu utlignet for Swansea, og Swansea så ut til å kunne spolere Fergusons siste hjemmekamp – de skapte nemlig flere sjanser også, og kunne endt opp med å snu kampen helt mot et United-lag som virket litt nervøse for å ødelegge Ferguson-festen.

Rio Ferdinand var en av spillerne som slet mest i denne kampen – men noen minutter før slutt fikk han plutselig ballen på bakerste stolpe etter at Vidic ikke hadde klart å få hodet skikkelig på Van Persies hjørnespark.

Ferdinand hadde ikke scoret for United siden 2007/08-sesongen (!), og var kanskje ikke den vi ville valgt om vi kunne velge hvem som skulle få ballen i scoringsposisjon, men stopperlegenden dunket ballen i mål (dette ble for øvrig hans siste mål i United-drakta), og festen på Old Trafford kunne starte.

TAKK: Rio Ferdinand, av alle, var mannen som sikret Fergusons siste seier.

Se Ferdinands seiersmål:

denne saken kan en se høydepunktene fra kampen.

Paul Scholes takket også for seg på Old Trafford med denne kampen, det var hans siste hjemmekamp for klubben, og han ble fortjent applaudert av banen da han ble byttet ut.