Suarez rekker United-kampen

Luis Suarez ble skadet, men Lionel Messi beviste nok en gang at han er i storform da Real Betis ble slått 4-1 søndag kveld.

Den argentinske Barcelona-legenden scoret to og la opp til to da mannskapet til Ernesto Valverde slo ut Lyon av Champions League på Camp Nou tidligere denne uken.

Mot Real Betis scoret Messi sitt 27., 28. og 29. seriemål denne sesongen med et hattrick.

Alle scoringene var av det vakre slaget.

Først plasserte han et frispark i krysset. Deretter avsluttet han et vakkert angrep på ett touch etter å ha mottatt et hælspark fra Luis Suarez. Rett før slutt chippet han ballen i mål via tverrliggeren fra langt hold.

– Den scoringen der.. Den chippen der.. Det touchet der.. Den timingen, den presisjonen og den følsomheten der.. Kysser like så godt tverrliggeren på vei inn! Et fullsatt Benito Villamarín reiser seg og applauderer på 1-4. De skjønte rett og slett storheten i det de nettopp så! skrev Petter Veland på Twitter etter 4-1-scoringen.

Messi har scoret i tre kamper på rad og står allerede med 18 mål i 2019. Dette var hans 45. hattrick i Spania, ifølge Veland. Cristiano Ronaldo står med 44.

Ifølge Jonas Giæver er det en revansjelysten 31-åring som kommer til Old Trafford 10. april.

– Messi er ekstremt innbitt på å slå tilbake etter det grusomme verdensmesterskapet han hadde, og det gjør nok også litt vondt at han bare ble nummer fem i Ballon d’Or-kåringen. Så det er en revansjesugen og fandenivoldsk Messi vi ser i Europa, og det er dårlige nyheter for United, sa Giæver til united.no etter fredagens Champions League-trekning.

Brist i ankelen

Skåret i gleden for Valverde er at Suarez, som scoret det tredje målet etter et soloraid, gikk av med skade rett før slutt. Den tidligere Liverpool-spilleren ble sittende lenge på sidelinjen med smerter i foten.

Etter kampen offentliggjorde klubben at han har en brist i ankelen, og skal undersøkes videre mandag.

Da ble det klart at han er ute av spill i 10-15 dager, og sånn sett bør kunne rekke United-kampen som altså spilles om 24 dager, onsdag 10. april.

Fra før av er det kjent at Ousmane Dembele er uaktuell mot United.

Klar ligaledelse

Ettersom Atlético Madrid tapte sin kamp mot Athletic Bilbao på lørdag, økte Barcelona forspranget i La Liga. Ti poeng skiller lagene.

Lørdag får Barcelona besøk av Espanyol i deres lokaloppgjør.

Slik stilte Barcelona: Marc ter-Stegen, Sergi Roberto, Clement Lenglet, Gerard Pique, Jordi Alba, Arthur (Nelson Semedo 64), Ivan Rakitic (Carlos Alena 89), Arturo Vidal, Sergio Busquets, Lionel Messi, Luis Suarez (Philippe Coutinho 90).