Sir Alex måtte stoppe krangel før CL-finalen

Owen Hargreaves forteller om den ekstreme vinnerkulturen i mesterlaget fra 2008.

Sir Alex Fergusons kanskje største styrke var alltid å ha et sultent lag, et lag som ville vinne, uansett om det var trening eller kamp. Akkurat det skal også ha skjedd dagen før Champions League-seieren mot Chelsea i 2008.

– Nesten slåsskamp

Etter en treningskamp på Luzhniki stadion, skal noen av spillerne ha blitt så hissige at de holdt på å ryke i tottene på hverandre. Det sier Hargreaves til beIN sports YouTube-kanal.

– Jeg husker at vi hadde en treningskamp på stadion dagen før kamp, og at det nesten ble slåsskamp mellom lagene fordi kampen var så intens.

INTENST: Owen Hargreaves forteller om en intens treningsøkt før Champions League-finalen. Her i duell med Florent Malouda under selve kampen.

Så ampert ble det at sjefen sjøl måtte inn og rydde opp.

– Et lag tapte, og alle kjeftet på hverandre, så Sir Alex måtte komme inn og bryte det opp, forteller Hargreaves.

Den tidligere midtbanegeneralen mener dette viser vinnerviljen mesterlaget fra 07/08-sesongen hadde.

– Du skulle tro at folk ikke ville bli skadet, men til og med i treningskamper var alle på. Alle var så klare for den kampen.

CL-triumf

Kampen endte som kjent med seier til de røde fra Manchester, etter 1-1 og straffesparkkonkurranse. Cristiano Ronaldo scorte først for United, før Lampard utliknet for Chelsea rett før pause.

Etter 120 minutter og tolv straffespark, var det klart for straffespark. Der scoret Hargreaves en straffe, mens Cristiano Ronaldo og John Terry bommet.

Da Edwin van der Sar reddet Chelsea syvende straffe, kunne United feire sin tredje triumf i Europas gjeveste klubbturnering.

SEIER: Det endte med ny pokal i premieskapet for United – til tross for uenigheter dagen før.

For Hargreaves sin del ble resten av karrieren i stor grad ødelagt av skader.

Han spilte minimalt med kamper etter 07/08-sesongen, som følge av en kneskade.

Kontrakten hans med United gikk ut i 2011, og etter et kort opphold i Manchester City, var karrieren over.