– For mange vil Sir Alex forbli sjefen

STOCKHOLM: Men i dag vil United-manager José Mourinho skrive sitt eget kapittel i klubbens gullkantede historie.

José Mourinho er allerede en gigant av en manager i europeisk fotball.

Han er én av kun seks managere som har vunnet både UEFA-cupen og Champions League og han er én av bare fem som har vunnet Champions League med to ulike klubber.

Ta også med at han har vunnet åtte ligatitler i fire ulike land og at han har vunnet samtlige tre europacupfinaler han har vært i tidligere, og det er lett å konkludere med at United simpelthen ikke kunne vært i tryggere hender før klubbens aller første finale i UEFA-cupen/Europa League.

– Må være meg selv

Men José Mourinho er innforstått med at han av mange for alltid vil stille i skyggen av Sir Alex Ferguson.

– For alle som har jobbet i klubben var han den store lederen. Det er helt normalt, men jeg er den jeg er. Jeg prøver å være meg selv med alle jeg møter. Ikke bare med trenerstaben, men med hele staben i United, sier José Mourinho i dagens kampprogram.

I SKYGGEN: Mourinho har akseptert at Sir Alex Ferguson fortsatt er «sjefen» for mange av de ansatte i og rundt klubben.

Portugiseren sier det er viktig for ham å være åpen, ærlig og imøtekommende.

– Jeg kommer veldig godt overens med alle i klubben og vi står sammen, sier han.

– Et steg på veien

Denne sesongen har United allerede vunnet Community Shield mot Leicester og ligacupen mot Southampton. Mourinho innrømmer imidlertid at det ikke er nok.

– De er ikke de store troféene vi først og fremst jakter på, men de er likevel troféer som holder gruppen samlet. Steg for steg skal vi gå videre. Jeg har en treårskontrakt her og har snart avsluttet mitt første år. Forhåpentligvis får vi tid sammen til å gjøre resultatene enda bedre, sier han.

Mourinho innrømmer også at han alltid har hatt et spesielt forhold til Manchester United siden han gikk bananas på sidelinjen da Porto slo United ut av Champions League i 2004.

– Jeg har alltid hatt stor respekt for United. Da jeg kom til England var min første Premier League-kamp mot United. Jeg kom tilbake til Old Trafford som manager for andre lag og United var alltid en del av min karriere selv om det var som motstander. Nå har jeg jobbet her snart ett år og det er umulig ikke å føle en meget sterk tilknytning til denne klubben, sier Mourinho.

Onsdag kveld får vi svaret på om José Mourinho vil lykkes med å ta United tilbake til Champions League og bli den tredje manageren i Uniteds histore som vinner en europacup etter Sir Matt Busby (1968) og Sir Alex Ferguson (1991, 1999 og 2008)

Her inspiserer han banen en siste gang før oppgjøret i kveld: