Hungary v France - UEFA Euro 2020: Group F

Pogba byttet ut da Frankrike jaget vinnermålet

Ungarerne leverte en aldri så lite EM-skrell da de rasket med seg ett poeng fra de regjerende franske verdensmesterne.

Paul Pogba spilte 75 minutter for Frankrike.

Ungarsk overraskelse

Foran fullsatte tribuner i et stekende hett Budapest var det de underdogstemplede magyarene som trådde mest resolutt til verks i åpningsminuttene. Ungarerne presset de hvitkledde franskmennene langt tilbake i banen, samtidig som de holdt Pogba og kompani unna de aller største mulighetene.

Ungarn klarte dog aldri å gjøre den gode starten om til store muligheter. United-lenkede Raphael Varane ga tidlig ungarerne et noe unødvendig frispark i innleggsposisjon, uten at VM-toerne fra 1938 og 1954 klarte å utnytte seg av det.

Ungarn
TUSENVIS AV FORNØYDE FANS: De oppmøtte ungarske supporterne fikk se sine helter holde Frankrike unna.

Franskmennene kunne dermed vokse seg stadig mer inn i kampen. Den første virkelige store muligheten falt også til de hvitkledde, da en retur landet i beina til Antoine Griezmann, som bare meter unna mål hadde mye not å sikte på.

Barcelona-spillerne klarte dog ikke å ekspedere sjansen i mål, etter en god redning av Peter Gulacsi. Det er nok heller ikke utenkelig at situasjonen ville ha blitt avblåst av VAR, med mistanke om en offside.

Angrepsstjernene Kylian Mbappé og Karim Benzema fikk også gode skuddmuligheter i løpet av den påfølgende halvtimen, uten at det førte til franske nettkjenninger av den grunn.

Dermed kunne de mektige magyarene straffe verdensmesterne. Roland Sallai og Attila Fiola kombinerte seg fint forbi Varane, før sistnevnte satte ballen i hjørnet bak Frankrike-målvakt Hugo Lloris, foran rundt 66 000 elleville hjemmesupportere.

Overtidsmålet sørget for at Ungarn kunne gå til pause med en smått sensasjonell 1-0-ledelse over storfavoritt Frankrike.

Feiring
UNGARSK HELT: Attila Fiola sendte Budapest til himmels på tampen av første omgang.

Pogba byttet ut i fransk seiersjakt

Det var åpenbart et resultat franskmennene ikke ville ta til takke med. Et noe friskere «les bleus» trykket ungarerne tilbake i begynnelsen av den andre omgangen, uten at det ga utlikning i de første minuttene etter pause.

Kvarteret skulle gå på Puskás Aréna før franskmennene fikk sin første virkelige sjanse, da innbytter Ousmane Dembélé danset seg fri på høyresiden, før han deljet ballen i stolpen bak Gulacsi, som takknemlig kunne registrere at treverket var på hans side.

Det skulle dog ikke gå lenge enn seks minutter før franskmennene kunne juble for utlikning. PSG-spiller Mbappé slo på storfarten Daniel James ville nikket anerkjennende til da han jaget en langball fra keeper Lloris. Etter litt om og men fikk 22-åringen lagt ballen inn til Griezmann, og denne gangen lot ikke Barcelona-spilleren sjansen gå til spille.

Feiring2
FRANSK UTLIKNING: Antoine Griezmann scoret 1-1 for de hvitkledde på Puskás Aréna.

Dermed 1-1 og like langt i Budapest.

Med bare én scoring opp til seieren fortsatte Frankrike å jage vinnermålet, men den jakten fortsatte uten Paul Pogba fra 75 minutter av. En tilsynelatende noe skuffet midtbanemann ble da byttet ut og måtte levne plassen til Corentin Tolisso.

FRUSTRERT POGBA: Midtbanemannen ble byttet ut da Frankrike jaget seiersmålet i Budapest.

Anfører Mbappé fikk en god muligheten til å sende de tilreisende franske tilskuerne til himmels i sluttminuttene, men avslutningen fra kloss hold gikk rett i klypene til Leipzig-sisteskanse Gulacsi.

Dermed ebbet det hele ut i en aldri så liten skrell for de franske storfavorittene. Ett poeng er nok to poeng mindre enn Didier Deschamps vil ha budsjettert med, men etter seier mot Tyskland og fire poeng, er franskmennene likevel etter alt å dømme videre til sluttspillet.