– Lettet? Ja. Glad? Ja. Trøtt? Ja.

MANCHESTER: Mourinho var svært fornøyd med seieren, men svært bekymret for skadesituasjonen.

Etter mye om og men og enorme mengder brente sjanser sikret United til slutt 2-1-seier og avansement etter ekstraomganger på Old Trafford.

Mourinho har flere ting å snakke om etter søndagens oppgjør, blant annet måtte både Rojo og Zlatan ut med skader, og United var tilbake der de har vært før når det gjelder sjansesløseri.

I tillegg vil United ha flere slitne bein når de møter Burnley på søndag.

José Mourinho:

Portugiseren innleder med å fortelle at han rives mellom tre ulike følelser etter seieren torsdag.

– Er jeg lettet? Ja. Er jeg glad? Ja. Jeg er trøtt, men spillerne er trøttere enn meg. Vi er med i trekningen i morgen og drømmen lever, det er det viktigste, sier han.

Selve kampen syns han var tøff.

– Vi hadde 17 skudd og 10 skudd på mål. Noe sånt. Men kampen var vanskelig. Du ser på tallene, og det kan se ut til at vi hadde total dominans men det var ikke sånn, sier han.

Han satt inn en ekstra midtbanespiller i Fellaini etterhvert, noe han mente ga bedre kontroll.

– Vi satt inn en midtbanespiller ekstra og vi fikk kontroll over kampen. Det er alltid risky når det står 1-1 men fra det øyeblikket av var et et spørsmål om å score samtidig som vi ikke slapp inn som var vanskelig.

Han mener bortefansen drev laget sitt til å prestere over evne på Old Trafford.

– Fansen til Anderlecht var fantastiske. De drev laget sitt hele veien i to timer, Anderlecht spilte veldig bra. Jeg har stor respekt for lag som spiller så bra borte, sier han videre.

Om Marcus Rashford sier han følgende:

– Man snakker om kvalitetene hans, og de er flotte. Men det er mentaliteten hans som er fantastisk. Han hadde ikke scoret siden september. Noen spillere forstår ikke hva jeg vil, men Marcus gjør det, han stoler jeg på. Det handler ikke om hvorvidt han scorer, han har en fantastisk mentalitet og legger alltid ned en innsats.

– Han hadde krampetendenser i beina, men sa til meg at dersom du må bytte andre så skal jeg gi alt, forteller Mourinho videre.

Om skadene:

– Jeg tror ikke det er lette skader, men jeg vil helst vente på at testene gjennomføres. Jeg kan ikke uttale meg fordi jeg er manager og ikke doktor. Men de innledende nyhetene er negative, tror jeg, sier han.

– Jeg prøver å være positiv, men jeg kan ikke være det. Det er tid for Jones og Smalling til å være modige og tøffe og gi alt for laget. Blind er et alternativ på stopperplass nå. Vi må imidlertid vente et par dager for å vite hvor omfattende skadene er, sier han.

– Istedenfor midten av mai, så kan kanskje Smalling og Jones være klare til begynnelsen av mai, sier han.

Om videre muligheter i Europa League.

– Når det ikke lengre er matematisk mulig å nå CL gjennom PL, gir vi absolutt alt i Europa League. Det er en viktig tittel, og vi må fortsette å kjøre på. I dag viste imidlertid hvor vanskelig det er. Vi forventer ikke at det blir lett i semifinalene, sier han.

Marcus Rashford

Unggutten ble nok en gang tungen på vektskåla, og er virkelig i vinden om dagen. I likhet med Carrick snakker han om godt trykk på Anderlecht, men manglende uttelling.

– Alt man kan gjøre er å skape sjanser, og det gjorde vi helt til siste slutt.

– Vi hadde bøttevis av sjanser og burde scoret flere, men noen ganger er det sånn. Vi fikk et mål til slutt.

Han blir til slutt presset til å uttale seg om sløseriet, men nekter å klage.

– Man må bare fortsette. Ikke la seg frustrere. Vente på en sjanse til. Vi gjorde dette på den vanskelige måten, men det betyr ingenting nå. 

Michael Carrick

I påvente av José Mourinho var det United-kapteinen for kvelden som uttalte seg først. Han snakker om en treg start.

– Vi startet ikke godt, fordi vi ga etter og slapp inn et mål. Vi skapte masse sjanser men tok ikke vare på dem. Vi trodde det skulle bli en av de kveldene. Men vi er videre, og det er det viktigste, sier han til BT Sport.

Han fikk spørsmål om hvorvidt United prioriterer EL eller PL.

– Folk spør seg hva vi prioriterer. Men vi prøver å kjempe på alle fronter. Det er vår plikt. Det er stor tro blant gutta, og det er en fantastisk atmosfære som vi vil ta med oss videre.

Om skadene på Rojo og Zlatan har han følgende å si.

– Det er skuffende. Forhåpentligvis er de ikke alvorlig skadd, for det er to viktige spillere for oss.

Anderlecht-sjef René Weiler:

HEDERLIG INNSATS: Anderlecht-sjefen mener spillerne ikke kunne gjort mer enn det de gjorde på Old Trafford.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi spilte, men selvsagt ikke med resultatet, innleder han.

– Men så får vi et mål i mot oss på et tidspunkt der det er vanskelig å finne veien tilbake.

Han mener Anderlecht bet godt fra seg.

– Jeg syns førsteomgangen var fantastisk av oss. Hanni, kapteinen, måtte ut med en liten skade. Jeg kunne ikke forvente noe mer av spillerne mine, sier han videre.

Han røper at seriefinalen mot Club Brügge var i bakhodet.

– Jeg måtte ta de byttene jeg måtte og jeg har kampen mot Brugge i bakhodet. Men byttene påvirket ikke oss negativt, sier han, og opplyser at han snakket med Mourinho på sidelinjen.

– Mourinho sa til meg under kampen av vi kom til å få en tøff kamp mot Brugge på søndag med en så intens kamp i dag med så høyt tempo. 

– Kampen ble spilt i et fantastisk tempo.  Jeg er virkelig imponert over hvordan vi spilte. Vi har spilt noen fantastiske kamper i Europa. Jeg er stolt over det vi har vist mot et så bra lag som Manchester United. Det var tungt for oss å svelge et slikt tap, avslutter han.

Ansvarlig redaktør: