Sesongens første seier

Det ble en dramatisk andreomgang da Derby kom tilbake fra 0-2. Men det ordnet seg til slutt.

Etter at gjestene hadde utliknet til 2-2 åtte minutter før slutt, og truet med å score enda en gang, tok Callum Gribbin (bildet) ansvar og banket inn 3-2 på frispark. Dermed sikret han United-juniorene sesongens første seier på en kveld der resultatet like godt kunne ha tippet den andre veien.

Etter et kvarters utsettelse som følge av trafikkork, var det gjestene fra Derby som startet oppgjøret best. De kom til en stor målsjanse etter bare to minutters spill, men misbrukte muligheten. Det skulle de få angre på. United tok nemlig tak i kampen og fikk sin første, velfortjente belønning da Ethan Hamilton banket ballen opp i nettaket etter et kvarters spill. Unggutten fikk god treff etter corner, og satte ballen i mål fra elleve meters hold.

Bare fire minutter senere fikk Hamilton følge på scoringslisten av Zak Dearnley, også det etter en corner. Dearnley stakk inn foran sin oppasser og satte innsvingeren kontrollert forbi Derby-keeperen.

United kom deretter til flere gode sjanser utover i omgangen. De dominerte stort og fikk blant annet en ball stoppet på målstreken. Men flere scoringer ble det ikke før dommeren blåste for pause.

Et «nytt» Derby-lag etter pause

Om United hadde dominert første omgang, var det gjestene som tok tak i den andre. Fra første fløytestøt satte de fart fremover på jakt etter en rask redusering, og United levde farlig ved flere anledninger.
Da gjestene ikke lyktes, syntes det en stund som om piffen var i ferd med å gå litt ut av dem. Nå tok United over igjen, og det begynte å hagle med hel- og halvsjanser på motsatt side av banen.

Men så, idet det gjensto 20 minutter på kampuret, ble det likevel Derby som omsider fant veien til United-målet. Dermed sto det 2-1, og nå fikk gjestene blod på tann.
12 minutter etter reduseringen ble ballen løftet inn i United-feltet, og keeper Oliver Byrne feilregnet stygt i duell med Derbys Cover. Mens Byrne bommet med sitt forsøk på utboksing, satte Cover hodet til ballen, som rullet over streken til 2-2.

Skulle virkelig United-juniorene rote bort en ledelse og gå på nederlag for andre uke på rad? Sånn så det ut like etter utlikningen, men takket være et uforklarlig mirakel satte en Derby-spiller ballen utenfor for åpent mål.

Gribbin redder kvelden

Dermed steppet Callum Gribbin opp. Han var ikke interessert i å se verken ett eller tre poeng ta turen sørover til East Midlands. Da United så ble tilkjent frispark på rundt 20 meter, tok han like godt saken i egne hender, skrudde ballen forbi muren og inn i nærmeste hjørne. 3-2 til United – 88 minutter spilt. Men fortsatt sto kampen og vippet. Ingenting var avgjort.

Fire nervepirrende tilleggsminutter ble imidlertid for lite for gjestene. De skaffet seg en corner på overtid av overtiden, men det hele endte med at United-keeper Byrne grep ballen med begge hender, og dermed blåste dommeren av det dramatiske oppgjøret.

Barclays U18 Premier League
J. Davidson Stadium, 21. aug. 2015 kl. 20.00

United 3-2 Derby

15. min.: 1-0 Hamilton
19. min.: 2-0 Dearnley
70. min.: 2-1 Babos
82. min.: 2-2 Cover
87. min.: 3-2 Gribbin

United: Oliver Byrne, Tyler Reid, Tyrrell Warren, Ro-Shaun Williams, Ethan Hamilton; Charlie Scott, Tosin Kehinde (Callum Whelan, 69.); Zak Dearnley (Kayne Diedrick-Roberts, 79.), Callum Gribbin, DJ Buffonge (Jake Kenyon, 35.); Marcus Rashford.
På benken: George Dorrington, James Dunne.

Forhåndsstoff

Hjemmemøtet med Derby har blitt flyttet frem én dag, noe som betyr at United-juniorene skal i aksjon allerede fredag kveld.
Men det er ikke bare kamptidspunktet som er endret. Som kjent spiller Uniteds U18-lag normalt sine hjemmekamper på Aon Training Complex, men oppgjøret mot Derby er blitt flyttet til Altrincham, nærmere bestemt J.Davidson Stadium.

Kampen blir juniorenes tredje for sesongen, men etter 1-1 mot West Bromwich i åpningskampen og 1-3 mot Everton i forrige uke, jakter laget fortsatt sin første seier. Forhåpentligvis kommer den mot Derby.

Kveldens motstander fikk utsatt sin åpningskamp for sesongen, men spilte 1-1 mot Stoke for seks dager siden. Dermed er også de ute etter å sikre seg sesongens første skalp.

MUTV er på plass

For en sjelden gangs skyld i U18-sammenheng, vil MUTV sende oppgjøret direkte. Det står imidlertid ikke oppført i det internasjonale programmet, og derfor kan vi bare håpe – men ikke garantere – at kampen blir tilgjengelig på TV 2 Sumo.  Det er imidlertid all grunn til å logge inn og sjekke når klokken passerer 19.30, når sendingen starter en halvtime før dommeren blåser igang.

Hvis du ennå ikke abonnerer på TV 2 Sumo, kan du enkelt gjøre noe med det via denne linken.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.