Sesongen der det samme skjedde igjen og igjen

17. april 2010: Historien gjentok seg – for tredje gang i 2009/10-sesongen avgjorde Manchester United på overtid mot byrival Manchester City.

Sesongen 2009/10 var ikke en stor sesong for United.

Vi vant ligacupen etter scoringer av Michael Owen og Wayne Rooney på Wembley i finalen, men vi klarte bare nesten å vinne ligaen, vi ble stoppet av Bayern München i Champions League, og innsatsen i FA-cupen orker vi ikke engang å snakke om.

Men sesongen blir husket for mer enn bare disse tingene – den huskes også for å være en sesong hvor Manchester City begynte å bli tatt på alvor som rival på vei opp etter en rekke viktige forsterkninger under ex-red Mark Hughes, inkludert United-helten (frem til dette) Carlos Tevez.

Om City-kampene hadde betydd mye før, så betydde de enda mer nå. City hadde hentet en av våre stjerner, men Ferguson ville selvsagt ikke gi fra seg overtaket i byen så lett.

Vi hadde tre dueller mot City denne sesongen (ligacupsemifinalene altså en duell over to kamper), og alle endte på samme måte – med at Fergusons United avgjorde på overtid.

Den elleville 4-3-kampen

Hva skal en si om 4-3-kampen? Det var første kamp mellom lagene siden Carlos Tevez hadde forlatt United til fordel for City, og argentineren var også sterkt involvert i Citys første mål da Ben Foster tabbet seg ut. Det utlignet kampen til 1-1, etter at Wayne Rooney hadde gitt United en tidlig ledelse da han kjempet inn 1-0.

Darren Fletcher ga United ledelsen igjen tidlig i andreomgang da han headet inn 2-1, men City utlignet ganske raskt ved Craig Bellamy – en perle av et mål, for øvrig.

Fletcher headet inn sitt andre for dagen i det 80. minutt, og 3-2 så ut til å bli resultatet før Craig Bellamy like før slutt utlignet for City etter en sjelden kjempetabbe av Rio Ferdinand.

MAGISK: Ryan Giggs slo til med tre målgivende mot City – og var også sterkt involvert i det første målet.

Heldigvis hadde United mer på lager.

Ryan Giggs hadde vært involvert i de tre første United-målene, med målgivende på de to Fletcher-målene, og helt ut av ingenting slo han på overtid av overtiden til med en utrolig gjennombruddspasning som åpnet opp hele City-forsvaret, og fant Michael Owen i scoringsposisjon – og Owen sendte ballen i mål.

Se klubbens egne høydepunkter fra kampen.

OWEN OG TEVEZ: Fotografen traff ganske bra med dette, gjorde han ikke?

Ligacupoppgjørene

Både United og City klarte å komme til semifinalen av ligacupen, og der ble Manchester-lagene trukket mot hverandre.

Mark Hughes hadde siden forrige gang fått sparken i City, og Roberto Mancini hadde tatt over.

Ryan Giggs ga United ledelsen i bortekampen, før et Carlos Tevez-straffespark sørget for at det stod 1-1 til pause. Argentineren satte også inn 2-1 for City, og de lyseblå hadde dermed med seg en ledelse til Old Trafford.

Der tok United igjen ledelsen, denne gangen ved Paul Scholes, før midtbanekollega Michael Carrick økte til 2-0 i det 71. minutt etter godt forarbeid av Darren Fletcher.

Tevez reduserte, og dermed stod det 3-3 sammenlagt igjen, men på overtid slo United til igjen. Nok en gang hadde Ryan Giggs den målgivende pasningen, da han slo et herlig innlegg (etter et kort hjørnespark) som Wayne Rooney stanget i mål, og dermed var United klare for ligacupfinalen.

Stillingen sammenlagt? 4-3.

Se klubbens egne høydepunkter fra ligacupoppgjørene.

AVGJORDE: Wayne Rooney sørget for at det ikke ble ekstraomganger.

Samme utfall i fiendens hule

Det ble kanskje ikke 4-3 da lagene møtte hverandre på Etihad Stadium i april, men det ble i alle fall en jevn kamp igjen.

Det var en del mindre hendelsesrikt enn de andre Manchester-derbyene den sesongen, men det var nok av sjanser likevel. Onuoha, Vieira og Tevez var alle nær scoring for City, mens Rooney og Berbatov var det samme for United, men avgjørelsen kom først på overtid – og selvsagt var det United som avgjorde igjen.

Patrice Evra slo inn fra venstre, og Paul Scholes headet ballen i mål, og sørget for at United fortsatt var med i titteljakten.

Den tittelen ble ikke Uniteds, men i det minste bidro vi til at City ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League, i tillegg til at vi også kunne glede oss over å ha vunnet duellene med City i 2009/10-sesongen.

Sesongen der historien gjentok seg.

SÅ GLAD BLE NEVILLE: Ingen tvil om at han var godt fornøyd etter at Scholes avgjorde Manchester-derbyet på overtid.