Serbisk stil sørget for semifinale

Nemanja Matic med målgivende og scoring. Slikt blir belønnet på børsen.

Manchester United vant oppskriftsmessig mot Brighton, men 2-0-seieren var ikke så komfortabel som vi skulle ønsket.

United-keeper Sergio Romero var solid og kriger med Nemanja Matic om utmerkelsen banens beste.

Her er vår spillerbørs ført i pennen av en iskald Bjarte Valen i snøværet i Storbritannia.

Sergio Romero – 8
De lange keepershortsene som kona syr til argentineren kom veldig godt med i kulden på Old Trafford. God redning på en Brighton-corner før pause og måtte i aksjon flere ganger etter hvilen. Klasseredning etter en knapp time. Romero har spilt alle FA-cupkampene for United denne sesongen og har ennå tilgode å slippe inn mål. Bunnsolid.

Antonio Valencia – 5
Slurvete i pasningsspillet og gikk seg fast flere ganger da han ble med fremover. Slapp markeringen på Locadia da Brightons-spilleren headet utenfor etter en drøy time. Det er en lang sesong og Valencia har spilt mye, men kan det være på tide med en pause?

Eric Bailly – 6
Tøff i duellene som vanlig. Startet litt rotete, men leverte en solid blokkering etter rundt 25 minutter da han leste spillet godt. Gir United-forsvaret en ekstra dimensjon.

Chris Smalling – 7
Var nær ved å sette ballen i mål, men traff utsiden av stolpen etter en drøy halvtime. Trygg både med og uten ball. Solid blokk da Locadia fyrte løs med 20 minutter igjen på kampuret. En opptur etter Sevilla-kampen.

Luke Shaw – 6
Fortjener skryt for sin delaktighet i oppbyggingen av angrepet som ga United ledelsen, men det var hovedsakling på Shaws venstreside at Brighton skapte det lille de gjorde. Likevel ikke noe naturlig bytte for Shaw som ikke gjorde seg bort.

Nemanja Matic – 8
Ballfordeler i 1. omgang mot et særdeles kompakt Brighton-lag. Da fansen begynte å bli utålmodig vartet han opp med en strålende pasning til Lukaku som headet United i føringen. Etter hvilen blir både Matic og United stående å trille ball uten sælig gjennombruddskraft. Viktig blokk på innbytter Izquierdos skudd. Fikk en relativt enkel jobb med styre inn 2-0 på et utsøkt Young-frispark. Solid kamp av Matic.

Scott McTominay  – 6
Litt nølende i starten, men spilte på seg selvtillit. Iskald da han ryddet opp i eget forsvar ved  å spille seg ut fra femmeteren. Nå har unggutten også begynt å finne smarte offensive pasninger og han vokser for hver eneste kamp som går.

Juan Mata – 5
Forholdsvis anonym helt til han dukket opp etter en knapp halvtime med en fin mulighet. Slurvete hjørnespark og noe halvhjertet i presset. Spanjolen er imidlertid god med ballen i beina i små rom. Forsvant utover i 2. omgang og ble et naturlig bytte for Marcus Rashford.

Jesse Lingard – 5
Løp mye og forsøkte å involvere seg, men uten å utrette all verden. Mistet ballen ganske enkelt flere ganger og fikk slite mot fysist sterke Brighton-spillere. Samspillet med Martial fungerte dårlig.

Anthony Martial – 5
Upresise pasninger før hvilen, og det ble ikke veldig mye bedre etter pause. Fikk utrettet fint lite og tok ikke spesielt godt vare på sjansen sin. Benken venter.

Romelu Lukaku – 7
Pakket godt inn av Brighton den første halvtimen før Nemanja Matic fant belgieren med en strålende pasning. Den var langt fra ferdigscoret og Lukaku timet innlegget perfekt og stanget United i føringen. Fikk heller få baller å jobbe med fremover, men får pluss for scoringen og oppofrende jobbing defensivt, samt rollen som fredsmegler da en frustrert Martial yppet til bråk.

Ashley Young – 6
Kom inn og skapte umiddelbart en brukbar mulighet fra kanten sin. Så ble det relativt stille fra den kanten i en lang periode, men Youngs frispark til Matic sin 2-0-scoring var det klasse over. Fikk en smell på slutten, forhåpentligvis er det ikke alvorlig.

Marcus Rashford og Marouane Fellaini spilte ikke lenge nok til å få karakter.