Sen scoring spolerte festen

Det som kunne blitt en perfekt lørdag for Manchester United ble ødelagt i kampens nest siste spilleminutt.

Grunnlaget for en strålende fotballhelg ble lagt allerede lørdag formiddag, sett med United-øyne. Adnan Januzaj gjorde som alle Manchester United-tilhengere håpet han skulle gjøre da han endelig satte underskriften sin på en ny femårskontrakt.

Lørdag ettermiddag ble han også belønnet med fornyet tillit i startoppstillingen, sammen med blant andre Robin van Persie som ble friskmeldt etter smellen han fikk i midtuken.

Før kampen hadde det vært mye fokus på Southamptons defensive trygghet, og bortelaget viste stort sett at de er godt organiserte og dyktige på kontringer. Det var også gjestene som skapte den første brukbare muligheten da Steven Davis driblet seg fremover på høyrekanten og løftet ballen mot bakre stolpe. Der steg Jay Rodriguez til værs, men kom ikke høyt nok over ballen til å sette ballen under tverrliggeren.

GLEDE: Robin van Persie virket lettet etter å ha funnet nettmaskene.

Tolv minutter ut i kampen skapte United en god mulighet. Etter fine kombinasjoner slo Patrice Evra inn fra venstrekanten, men verken Rooney eller Van Persie klarte å få ballen på mål. I andrebølgen ble ballen nok en gang slått inn til Uniteds nederlandske spiss, men storscoreren klarte ikke å få nok fart i avslutningen med høyrebeinet.

De neste ti minuttene var jevnspilte og åpne, og Pablo Osvaldo hadde en brukbar mulighet etter å ha mottatt ballen fra Adam Lallana. Så satte imidlertid hjemmelaget inn et ekstra gir. Rooney ble spilt nydelig gjennom av Adnan Januzaj, men førstnevnte klarte ikke å overliste Artur Boruc. Robin van Persie plukket opp andreballen og dro seg forbi den polske målvakten før han sendte av gårde et skudd mot mål. Dejan Lovren kom skliende inn for å avverge forsøket, men ballen trillet bak ryggen på kroaten og inn i buret. 1-0 til hjemmelaget.

Like etterpå var United veldig nære å doble ledelsen. Nani slo ballen inn i feltet hvor Wayne Rooney brukte et touch før han klinket ballen knallhardt i tverrliggeren. Veldig nære for United, og Southamptons målvakt hadde vært sjanseløs om ballen hadde gått under tverrliggeren.

POSITIV: Adnan Januzaj var naturligvis lørdagens store lyspunkt med sin kontraktsignering.

Det siste kvarteret av omgangen var relativt sjansefattig, om ingen av keeperne ble satt på nevneverdige utfordringer. United hadde ballen mest de første seks-syv minuttene etter scoringen, før bortelaget tok mer over de siste ti minuttene av omgangen. United gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse, dog vel vitende om at Southampton tidligere har levert meget sterke andreomganger denne sesongen.

Åpningskvarteret av den andre omgangen var meget sjansefattig, og kun en halvsjanse for bortelaget ved Adam Lallana var verdt å nevne. I det 60. spilleminutt fikk Wayne Rooney nettkjenning, men scoringen ble annullert for offside. Fire minutter senere spilte Carrick en enkel pasning til Januzaj, som klinket til fra 23 meter. Artur Boruc måtte varte opp med en fabelaktig redning for å hindre Uniteds andre scoring for dagen.

Southampton erstattet Steven Davis med James Ward-Prowse i håp om at det skulle endre kampen, mens Ryan Giggs erstattet Nani halvveis ut i den andre omgangen. Ingen av byttene satte nevneverdig preg på kampen, og Southampton slet med å true Uniteds bakre ledd.

[poll id=»29″]Et kvarter før slutt stormet Rooney inn i feltet og la ballen inn fra venstresiden, og kun tilfeldigheter hindret ballen fra å treffe en rød spiller. Welbeck kom inn for Fellaini, og Southampton satte inn på mer offensiv kraft da Guly Do Prado erstattet Victor Wanyama. United så ut til å ha full kontroll på kampen, men de siste minuttene klarte Southampton å mobilisere noen ekstra krefter.

Fem minutter før full tid kom Nathaniel Clyne til en god mulighet da han lurte seg fri på høyresiden og klinket til fra skrå vinkel. David de Gea måtte gjøre en god redning for første gang i kampen. Southampton klarte å skape et trykk mot United-målet de siste minuttene, og to minutter før slutt skaffet de en corner.

Southampton løftet frem mange mann på dødballen, og en viss nervøsitet kunne føles både på stadion og gjennom TV-skjermene. Corneren ble løftet inn i feltet, og Dejan Lovren steg ut av kaoset i boksen og fikk en fot på ballen. Ballen gikk via foten på Lallana, og utligningen var et faktum. Den svake sesongstarten så ut til å bli ytterligere forverret.

United forsøkte å slå tilbake og sendte flere folk i angrep, men det ville seg ikke for United. Fem minutter på overtid blåste Mike Jones av kampen, og bortelagets spillere og tilhengere kunne slippe jubelen løs for ett sterkt bortepoeng på Old Trafford.