Semifinale-exit for Thorpe & co

Tom Thorpe, Michael Keane og Sam Johnstone spilte alle 120 minutter i Engalnds 1-2-tap mot Hellas i semifinalen i U 19-EM.

Etter 1-1 mot Kroatia i åpningskampen, fulgte engelskmennene opp med 2-1-seire over Serbia og Frankrike, og havnet dermed øverst i Gruppe B i U 19-EM, foran Frankrike. Det førte igjen med seg at laget unngikk å møte Gruppe A-vinner og turneringsfavoritt Spania i semifinalen, og det var Hellas som stod på motsatt banehalvdel i semifinalen torsdag kveld.

Alle de tre United-innslagene i Noel Blakes tropp var igjen på laget da England møtte Hellas til torsdag kveld. Michael Keane, som startet den første kampen i turneringen i Estland, har som kjent stått over de to siste kampene, men var nå tilbake i startelleveren sammen med Sam Johnstone og Tom Thorpe.

Grekerne tapte 2-1 for Spania i åpningskampen, men vant deretter sine to neste oppgjør med 4-1 over vertslandet Estland og 3-2 over Portugal.

Tap etter ekstraomganger

England fikk en tøff start på kampen mot Hellas da Mavroudis Bougaidis stanget inn 1-0 til grekerne på en corner etter 38 minutter, men fikk muligheten til å utlikne minutter før pause da Benik Afobe ble lagt i bakken av keeper Stefanos Kapino inne i Hellas’ sekstenmeter. – straffe og rødt kort til Kapino. Straffen fra Robert Hall ble imidlertid reddet av innbytterkeeper Sokratis Dioudis, og Hellas kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Kun 11 minutter etter hvilen skulle England allikevel få målet de hadde jaktet da Benik Afobe fikk pannebrasken på et innlegg og stanget ballen i lengste hjørne. Til tross for at England spilte 11 mot 10 i hele andreomgang, greide ikke Three Lions å avgjøre kampen, og det var dermed duket for ekstraomganger på Lilleküla Stadion i Tallinn.

Tre minutter ut i andre ekstraomgangen falt avgjørelsen, og litt mot spillets gang var det Hellas som fikk det avgjørende målet. Charalambos Lykogiannis utnyttet en svak heading i det engelske forsvaret, fikk tået med seg ballen forbi Tom Thorpe og lobbet deretter ballen elegant over Sam Johnstone i England-målet. England presset kraftig etter 2-1-scoringen, og sendte sågar Johnstone opp på to cornere helt mot slutten, men greide aldri å skape de helt store farlighetene.

Hellas er dermed klare for søndagens finale i Tallinn, mens United-trioen må vende hjem til Manchester. For Hellas venter enten Spania eller Frankrike i finalen. Disse to lagene møtes til EMs andre semifinale klokken 19.00 torsdag, og også denne kampen vises på Eurosport.