Manchester United

FA-cupen

lør 28.01.2023

21:00

TV3+ (N), V Sport (SE), 6eren (DK), Viaplay (N/SE/DK)

Kampdato bekreftet
Kjøp turer / billetter

Reading

Annonse:

«Selv om de tapte, så beviste United at også de er tilbake»

Her har vi samlet en del av reaksjonene og spillerbørsene fra engelske journalister etter 3-2-tapet for Arsenal.

The Times, Henry Winter:

Ten Hag, seks måneder inn i jobben, ligger fortsatt foran skjema i sitt gjenoppbyggingsprosjekt og har fått United til å se mer ut som et kollektiv, mer disiplinerte. (…) Men de er ikke det laget som Arsenal er, de har ikke den samme trusselen som Arsenal har, de har ennå ikke det viscerale suget for tittelen. (…)

Deler av Ten Hags kampplan involverte å stenge Thomas Partey, stå i veien for pasningene hans framover, og han ble overfalt av Rashford og Shaw.

Rashford sendte ballen til Bruno på venstre og satte fart framover. Partey prøvde å komme seg tilbake, men Rashford var rask, førte ballen forbi Arsenal-midtbanespilleren, dro seg innover og sendte av gårde et skudd med så mye kraft og god retning at Ramsdale ikke hadde noen sjanse. (…)

Med United alt for passive, kom Arsenal sterkt tilbake. Saka traff stolpen, Nketiah ble stoppet av De Gea, og så kom Nketiah i det 90. minutt. (…) Arsenal fortjente dette.

Les hele saken hos The Times her.

Se høydepunktene fra kamper her:

Daily Telegraph, Jason Burt:

Det som utspilte seg var den beste Premier League-kampen denne sesongen så langt, og selv om de tapte, så beviste United at de også er tilbake. Eller er på vei dit.

Vi har ventet lenge på at disse store gamle klubbene skal levere en kamp som dette, og en som hadde så mye å si på tittelkampen, og det var en man kunne nyte.

Det føltes som et tilbakeblikk; tilbake til gode gamle dager. Tilbake til fremtiden. En rivalisering gjenoppsto. (…)

I ettertid vil Erik ten Hag fundere over styrken i laget hans og han hadde åpenbart lite å kalle på fra benken. Han mangler alternativer.

Les hele saken i Telegraph her.

Andy Mittens spillerbørs i The National:

8: Rashford
7: Martinez, Varane, McTominay, Fernandes
6: De Gea, Wan-Bissaka, Shaw, Eriksen, Weghorst, Fred
5: Antony

Les hva han skriver om hver enkelt spiller her.

Manchester Evening News, Tyrone Marshall:

Kvaliteten på Marcus Rashfords mål mot Arsenal ligger i dens skjønnhet, ferdigheten med å dra seg fri fra Thomas Partey og buen på det umulige skuddet, som startet med å være på vei like utenfor stolpen, før den svingte tilbake og forbi Aaron Ramsdale.

Men konstruksjonen vil utvilsomt glede Erik ten Hag mest av alt. Det kom fra Manchester Uniteds press og det er et område hvor de forbedrer seg betraktelig under nederlenderen.

Arsenal FC v Manchester United - Premier League
GJENVINNING: Rashford og United fikk godt betalt for høyt press i forkant av 1-0-scoringen.

United var svake i presspillet forrige sesong. De gjorde det sjeldent under Ole Gunnar Solskjær og så manglet kondisjonen og samholdet til å gjøre det for Ralf Rangnick.

Dette var en kamp mellom to lag fast bestemte på å presse. Arsenal prøvde å utnytte Uniteds svakhet med å spille ut bakfra, men Ten Hags lag var vel så gode på å sette vertene under press. (…)

Det er en klar progresjon under Ten Hag og Uniteds presspill er et tegn på det.

Les hele saken hos Evening News her.

Spillerbørsen i Evening News (Samuel Luckhurst):

8: Martinez
7: Rashford
6: Weghorst, Fernandes, Antony, Shaw, Varane
5: Eriksen, McTominay, Wan-Bissaka, De Gea, Fred

Daily Mail, Sami Mokbel:

Dette var et Arsenal – Manchester United som vi elsker å huske: full gass, nådeløst, til å bli andpusten av. Det passet at Sir Alex Ferguson og David Beckham var her og ble vitne til det. (…)

Dette var en kamp her hjemme (i England) som var fascinerende og inspirerende i like stor grad. Du kunne ikke holde øynene borte, akkurat som det var før. (…)

Arsenal og United fremstår som genuine styrker igjen. Det er godt å ha dem tilbake, spesielt hvis de fortsetter å servere underholdning som dette. 

Dette var en fotballkamp som vil bli husket lenge. (…) Til slutt, tilhørte denne seieren Arsenal.

Spillerbørsen i Daily Mail:

De Gea 6; Wan-Bissaka 6.5, Varane 6 (Garnacho 90), Martinez 7, Shaw 7; Fernandes 7, McTominay 7, Eriksen 6, Antony 5.5 (Fred 71), Weghorst 6, Rashford 8

Les hele saken hos Mail her.

The Guardian, David Hytner:

Det var en kamp som vekker minner til da disse to klubbene hadde en rivalisering som definerte engelsk fotball og målet om Premier League-tittelen; en grøssende kollisjon som garantert var sesongens beste kamp så langt.

Keane i tunnelen; Keown versus Van Nistelrooy, slagsmål; flyvende pizza. Det føltes som å være en del av det igjen. (…)

Som det alltid var, var dette en hendelse fylt opp fra start til slutt; taklingene fløy, det var høy temperatur. Og da det alt var over hadde Arsenal tatt et adrenalinfylt steg mot deres første tittelen siden 2004. (…)

Les hele saken hos The Guardian her.

Annonse:

På forsiden nå