– Selv google gir ikke svar. Uefa må endre det

Ole Gunnar Solskjær misliker Uefa-reglene som betyr at det bare blir seks dager mellom første og andre kvartfinalekamp i Champions League.

Champions League har sin egen greie når det gjelder kampdager.

I knockoutspillet er det slik at om man spiller første kamp på onsdag så går returkampen tirsdagen deretter, seks dager etter.

Spiller man første kamp på tirsdag, går returen onsdagen etter, altså med åtte dagers mellomrom.

– Jeg forstår det ikke. Noen må forklare meg det. Hvorfor blir en onsdagskveld til en tirsdagskveld uka etter, mens de andre har en tirsdagskveld som blir til en onsdagskveld. 

– Da får de jo en dag ekstra både før og etter.

– Den er snodig, så om dere kan finne svaret på det… Vi forsøkte å google det uten å finne svar. Dette bør Uefa definitivt endre på, sa United-manageren.

– Hadde det ikke vært slik så ville det utgjort en stor forskjell for oss. Da ville jeg ikke gjort så mange endringer på laget, la han til.

LIKER IKKE OPPSETTET: United spiller tre kamper på seks dager, noe Solskjær ikke er overbegeistret for.

United.no skal ikke si at vi sitter med det korrekte svaret, men grunntanken var nok så enkel at Uefa ville fordele kampene på to dager for å tjene mer penger.

Så har man bestemt seg for å skifte dager på kampene siden det skal bli lik belastning fra og med helga før første Champions League-kamp til helga etter returen i Champions League. Uefa har altså tenkt i et to ukers perspektiv, ikke bare i de seks eller åtte dagene det går fra første Champions League-kamp og til returen.

Et tenkt eksempel:

Nå spilte ikke United helga før hjemmekampen mot Barcelona, men normalt ville de kanskje hatt en lørdagskamp, da. Samtidig ville for eksempel en nasjonal rival, for eksempel Liverpool, også hatt lørdagskamp.

Liverpool ble så satt opp til Champions League-kamp tirsdag, mens United spilte onsdag.

Da får Liverpool først bare tre dager mellom ligakampen og første Champions League-kamp (lør-tir), men de får minst fire dager pause frem til neste ligakamp (tir-lør) og kanskje fire dager til returkampen i Champions League (lør-ons), men kanskje bare tre dager til ligakampen etter Champions League (ons-lør). Tre, fire, fire og tre dager, altså.

United ville med ligakamper på samme dag som Liverpool i eksempelet hatt fire dager frem til første Champions League-kamper (lør-ons), tre til ligakampen imellom (ons-lør), tre til returen i Champions League (lør-tir) og så fire til neste ligakamp igjen (tir-lør). Fire, tre, tre, fire, altså. Samme tall, altså, bare fordelt på en litt annen måte.

Totalt sett er nok grunntanken at belastningen blir mest rettferdig på den måten.