Selger aksjer – United får ingenting

Mens Glazer-familien kan håve inn over 50 millioner pund på aksjesalg får ikke Manchester United ett eneste pund.

Glazer-familien la onsdag ut 4,25 millioner Manchester United-aksjer for salg på New York-børsen. Det er familieselskapet Red Football, som er registrert i den amerikanske delstaten Delawere, som selger aksjene, og Glazer-søsknene kan vente seg rundt 73 millioner dollar, eller 53 millioner pund etter salget som forventes å være gjennomført innen utgangen av førstkommende tirsdag.

Aksjeandelen som nå er lagt ut for salg tilsvarer bare to prosent av klubbens totale aksjer, og det er A-aksjer med begrenset stemmerett og innflytelse som selges.

Glazer-familien beholder imidlertid de ettertraktede B-aksjene som gir ti ganger så mange stemmer per aksje som A-aksjene. Salget er derfor trolig bare en del av en langsiktig plan for å innkassere en ren økonomisk gevinst og handler ikke om at Glazer på noen måte er i ferd med å selge seg ut av United.

Til sammen er det nå rundt 20 prosent av A-aksjene som er i omløp på New York børsen, etter at Glazer-familien også tidligere har solgt flere A-aksjer.

PS! Selv om store deler av supportermiljøet er glad for hver eneste aksje Glazer-familien selger, er de neppe spesielt begeistret for at aksjene som nå er tilgjengelige på New York-børsen er merket med benevnelsen «MANU» på New York-børsen.

Hvem får flest assists?

3 DAGER IGJEN TIL SERIESTART! ⏳Hvem får flest målgivende pasninger denne sesongen? 🔝🅰️

Posted by Manchester United Supporters Club Scandinavia on Thursday, August 10, 2017