3-3 og 3-3: – Den perfekte fotballkamp

MANCHESTER: Seks scoringer, to straffespark og én utvisning. Det var det som sto på menyen i Ole Gunnar Solskjærs eneste Champions League-kamp mot Barcelona som United-spiller.

Alle vet at eventyret om nordmannen som avgjorde Champions League-finalen i 1999 fant sted på Camp Nou.

Men det kanskje ikke alle husker er at Manchester United spilte mot Barcelona på samme stadion noen måneder tidligere.

Fra benken fikk Solskjær se lagkameratene spille 3-3 i november 1998.

Smått absurd endte også oppgjøret i gruppespillet på Old Trafford to måneder tidligere 3-3.

Da med Solskjær på topp sammen med Dwight Yorke.

– Dette var den perfekte fotballkamp, sa Sir Alex Ferguson etter kampen.

– Begge lagene gikk for seieren uten å tenke over konsekvensene. Det er slik fotball skal spilles. På en måte var det en påminnelse av hvordan fotballen var før lagene var skikkelig organiserte.

HVITT PÅ HJEMMEBANE: Disse elleve startet kampen mot Barcelona på Old Trafford i 1998. United spilte i bortedrakter på Old Trafford.

Vakkert Beckham-frispark

I 1998/99-sesongen ender Manchester United i «dødens gruppe» sammen med Bayern München, som de senere skal møte igjen i finalen, Brøndby og Barcelona.

I gruppespillets første runde kommer Louis van Gaal og hans Barcelona til Old Trafford med stjerner som Luis Figo, Rivaldo, Giovanni, Boudewijn Zenden, Sonny Anderson og Luis Enrique på laget.

Solskjær er ikke involvert i noen av målene i 3-3-kampen, men er på ingen måte anonym i de 55 minuttene han spiller.

Den daværende 25-åringen brenner to store sjanser. Først setter han et innlegg fra Ryan Giggs i tverrliggeren foran nær sagt åpent mål på stillingen 0-0. Litt senere skyter han like over fra en nærmest umulig posisjon med ryggen til målet til Ruud Hesp.

I stedet er det Giggs som sender United i ledelsen etter et innlegg fra David Beckham etter et drøyt kvarter. Noen minutter senere er Solskjær med i oppbyggingen til angrepet som avsluttes med et brassespark av Yorke. Returen setter Paul Scholes til 2-0.

TRENERE: Både Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og Luis Enrique har blitt fotballtrenere. Enrique leder i dag det spanske landslaget.

Alt ligger til rette for tre poeng og en god start på gruppespillet på Old Trafford, men bare ett minutt etter hvilen reduserer Sonny Anderson.

Ni minutter senere erstattes Solskjær av Nicky Butt, som skal spille en hovedrolle i dramaets avslutning.

Den engelske midtbaneterrieren har bare vært på banen i tre minutter før Giovanni utligner fra straffemerket til 2-2.

Like etter sender Beckham Drømmenes Teater til himmels når han bøyer inn et frispark på sitt vis.

20 minutter før slutt handser Butt innenfor 16-meteren, og lager dermed straffespark og pådrar seg rødt kort. Enrique setter kveldens andre straffespark bak Peter Schmeichel, og kampen ender 3-3.

VAN GAALS STJERNER: Louis van Gaal hadde mange profiler i sitt Barcelona-lag på slutten av 90-tallet.

– Den perfekte fotballkamp

United spilte for øvrig i sine hvite bortedrakter i hjemmekampen mot Barcelona, uten at united.no har klart å finne ut hvorfor.

Det er også verdt å merke seg at 18 år gamle Xavi debuterte i Champions League i den kampen.

Onsdag tar Solskjær imot Barcelona på Old Trafford igjen – 21 år etter den legendariske gruppespillskampen.

– Det var nødt til å bli Barcelona, sa Solskjær til klubbens nettsted etter kvartfinaletrekningen.

– Jeg har fått mange tekstmeldinger fra venner som mener dette er vårt år fordi det er 20 år siden 1999 og fordi jeg hadde trøye nummer 20.

Det laget Solskjær har møtt flest ganger som United-spiller i Champions League er for øvrig Juventus. Fire ganger spilte nordmannen mot det italienske flaggskipet.

Flest Champions League-scoringer – to – hadde han mot Olympiakos, Deportivo La Coruna og Nantes.