– United skal ikke være blant klubbene som er rammet

748 personer i Premier League-klubbene har blitt testet og de seks positive testene kommer fra tre ulike klubber. United skal imidlertid ikke være blant klubbene som er rammet.

Alle de seks personene som nå har testet positivt, må isoleres fra resten av gruppen i minimum syv dager.

Det bekrefter Premier League tirsdag ettermiddag.

Identiteten lekker ut

Premier League vil holde identiteten til de seks, og hvilke klubber de representerer, hemmelig.

Det er heller ikke kjent hvor mange av dem som er spillere, trenere eller andre klubbansatte, men Burnley har bekreftet at assistentmanager Ian Woan har avlagt positiv prøve.

Sent tirsdag kveld skriver også avisen Mirror at Watford har hatt tre positive tester og at én av dem skal være en spiller. 

BBC-journalisten Simon Stone er blant dem som har det aller beste kontaktnettverket i Manchester United.

Han skriver at, etter det han erfarer, Manchester United ikke er blant de tre klubbene som har levert positive tester for COVID-19. 

TILBAKE: United-spillerne vender nå tilbake til Carrington. Seks personer tilknyttet tre ulike klubber i Premier League har testet positivt for COVID-19, men det er ikke opplyst hvem de er eller hvilke klubber de representerer.

Testene ble gjennomført søndag og mandag.

I en pressemelding tirsdag ettermiddag opplyser Premier League følgende:

«Premier League kan i dag bekrefte at, på søndag 17. mai og mandag 18. mai, ble 748 spillere og klubbansatte testet for COVID-19. Av disse har seks, fra tre ulike klubber, testet positivt». 

Premier League bekrefter også at identiteten til de seks, og hvilke klubber de representerer vil forbli unntatt offentligheten, men det er åpenbart at klubbene selv kan bekrefte eventuelle positive prøver, noe nåp Burnley har gjort.

Samtlige klubber sa ja

Opplysningene fra Premier league kommer dagen etter at det ble kjent at samtlige Premier League-klubber har gitt sin tilslutning til de medisinske retningslinjene som nå er utarbeidet for klubbene, spillerne og øvrige ansatte.

VIL FØLGE SIKKERHETSTILTAKENE: Luke Shaw og de andre United-spillerne må ankomme Carrington ferdigskiftet i eget treningstøy og dusje hjemme hos seg selv etter endt økt.

Tidligere på tirsdag skrev Luke Shaw et innlegg på Manchester Uniteds egen hjemmeside om hverdagen som nå venter spillerne.

– Vi må opprettholde sosial distansering. Vi ankommer i treningstøyet vårt og dusjer hjemme. Reglene er strenge, men vi kommer alle til å følge dem for å forsikre oss om sikkerheten ivaretas, skriver Shaw.